25 Ekim 2022 Salı

Halit Kıvanç Düzeyi





Çocukluğumuzun siyah beyaz televizyonlarında onun sunumuyla renklenen programlar öncesinde futbol maçlarını radyodan onun sesiyle dinlerken o maç gözümüzde anı anına canlanırdı. 

Bu Halit Kıvanç düzeyiydi.

Sadece bu kadar mı, onun yazdığı mizah öykülerini de hatırlarım. 

Şimdi sizlere eskilerden bir fotoğraf sunacağım. 


Bir yanda Türk Edebiyatında kendimce en büyük yazar saydığım Orhan Kemal, diğer yanda da  tiyatro yazarı ve Kabare anlayışının ülkemizdeki mimarı Haldun Taner... Onların ortasında da Halit Kıvanç, Hani şimdi milletin diline sakız olmuş bir laf var ya: "Futbol sadece futbol değildir" diye. Ben bu lafa gülerim... ve eklerim "Futbol sadece futbol değildi ama çok eskilerde. 

Halit Kıvanç, o futbolun sadece futbol olmadığı bir o kadar da entelektüel, aydın insan işi olduğunu bize hatırlatan biriydi. 

O görüntüsü olmayan radyoda maçı gözümüzde canlandırırdı... Sonra televizyonlar hayatımıza girdi, o siyah beyaz yayınların sunumunda programlar Halit Kıvanç'ın sunumuyla öyle renklenirdi ki... 

İşte Halit Kıvanç bana o kaybettiklerimizi hatırlatıyor... Düzgün Türkçe, nezaket, bilgelik, aydın olmak, mizahı ile unutamayacağım güzel bir insan. 

Halit Kıvanç öldü mü?

O öyle önemli biriydi ki öyle kolay kolay ölmez. 

Aptulika

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...