11 Ekim 2022 Salı

Freddie Mercury'nin yer aldığı bir Queen parçası bulundu.



Yazının başlığı biraz arkeolojik kazı haberi gibi oldu ama haberi okursanız pek de farklı olmadığını göreceksiniz. Buyrun habere...




Efsanevi vokalist Freddie Mercury'nin yer aldığı ve daha önce yayınlanmamış olan "Face It Alone" isimli Queen parçası Perşembe günü  sunulacak. Bu parça grubun 1989 yılı albümü "The Miracle"  hazırlanırken kaydedilmiş ama daha sonra albüme konulmamış. Daha sonra stüdyoda unutulan bu kayıt zaman içinde de yıpranarak dinlenemez hale gelmiş. Bu kaydı tesadüf eseri bulan gitarist Brain May ile davulcu Roger Taylor ilk önce heyecanlanıyor ama daha sonra bu kaydın kurtarılamayacağını fark ediyorlar.  Brain May, "Yıllar içinde gözümüzün önünde olmasına rağmen onu unutmuşuz.  Otuz yıl sonra bulmuştuk o kaydı.  Ona birçok kez baktık ama bir türlü kurtaramayacağımız bir kayıt vardı bugüne kalan diye düşündük ve üzüldük" diye o andaki duygularını açıklayacaktı. 

Queen elemanları böylece çaresiz kalarak, kaydın kurtarılamayacağını düşünürler. Ancak grubun çalıştığı ses mühendisleri bu kaydın kurtulabileceğini söylediler. Ancak bu o kadar kolay değildi, hani neredeyse parçaları ilmik ilmik birbirine dikmek gibi bir şeydi. Uzun bir çalışmadan sonra parça yayınlanabilecek hale gelmiş. 

Grubun bateristi Roger Taylor,  BBC Radio 2'ye verdiği röportajda, “Freddie'den unutmuş olduğumuz küçük bir mücevher bulduk” dedikten sonra,  "Bu harika bir şeydi. Aslında, bu gerçek bir keşif oldu, bizim için." sözleriyle sevincini yansıtacaktı. 



13 Ekim 2022 tarihinde yani bu perşembe günü ilk kez yayınlanacak "Face It Alone " şarkısı için dünyanın çeşitli kentlerinde duvarlara, metrolara, büyük alışveriş merkezlerine vd. bu haberin duyurulduğu büyük boy afiş ve panolar asıldı. Yukardaki resimde onlardan birini Brain May'in kamerasından görmekteyiz. Aşağıda ise de şarkını çıkışını haber veren kısa video tanıtımı yer almakta. 

 


 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...