7 Ekim 2022 Cuma

Variety : "Roger Waters'ın politik çıkışlarının Pink Floyd'un katalog satışlarını etkiliyor."




Roger Waters'ın son zamanlardaki Ukrayna ve Rusya savaşıyla ilgili yaptığı açıklamalar ve ABD'nin bu savaştaki kışkırtıcı tavrına eleştirileri gündemin üst sıralarına oturuyor. Sanatçının bu yorumlarının eski grubu Pink Floyd'un katalog satışı görüşmelerini ekilediği ve hatta durma noktasına geldiği de bildiriliyor .

Variety tarafından yapılan haberde, grubun “kayıtlı müzik kataloglarının ve diğer varlıklarının birkaç aydır  satın alındığını ve bunların değerinin 500 milyon dolara kadar çıktığını” bildirdi. Ancak grubun kurucusu ve eski elemanı Roger Waters'ın politik çıkışlarının, potansiyel alıcıları yani bu işe para yatıracak olanların böyle bir anlaşmanın değerini sorgulamasına yol açtığını ve hatta vazgeçmelerine neden olduğunu bildirdi. 

Waters, dünya siyaseti konusunda her zaman duyarlı olduğu vurgulanan haberde, Waters'ın en son  Rolling Stone'a yaptığı yorumlarının  "başka bir seviyeye çıkmış gibi görünüyor." denilerek - eh hani biraz da "çizmeyi aştı" der gibi - haberde aba altından sopa da gösterilmiş. Variety'nin haberi şöyle devam ediyor: "Waters, ana akım medyayı 'batı propagandası' olarak nitelendirerek, Ukrayna'daki iddia edilen Rus savaş suçlarını 'yalanlar, yalanlar, yalanlar' olarak nitelendirdi ve ABD'yi 'dünyadaki en kötü [ülke]' olarak nitelendirdi.”


Pink Floyd'un katalog satışını Roger Waters'ın politik çıkışının etkileyici olduğunu haberine taşıyan Variety,  vergi sorunları, artan faiz oranları, İngiliz sterlinin değer kaybı, küresel durgunluk endişeleri ve daha da yüksek bir fiyat elde etme olasılığı gibi çeşitli değerlendirmelerin de satış sürecine aynı şekilde etki ettiğini belirtti.  

Waters'ın, Pink Floyd'un katalog satışına dahil olan taraflardan sadece birisi olduğu vurgulanan haberde,  Nick Mason , David Gilmour ve ölen klavyeci Rick Wright'ın varislerinin de  yapılacak herhangi bir anlaşmada söz sahibi olacakları belirtildi. 

 Waters'ın eylemleri şüphesiz eski grubuna yansıyor. Rock'çının yorumları, potansiyel alıcıların duraklamasına, potansiyel olarak ödemeye istekli oldukları fiyatı düşürmesine veya hatta hepsini birlikte çekmesine neden olabilir. Variety , en az bir potansiyel alıcının Waters'ın yorumları nedeniyle teklifini geri çekmeyi düşündüğünü kaydetti.

Habere eşlik eden bir başka kaynakta da “Diğer grup üyeleri öfkeli olmalı” denilerek, Roger Waters ile diğer Pink Floyd üyelerinin birbirine düşürülmesi çabaları da dikkat çekmiyor gibi değil hani. 



Variety'deki haber ve Jem Aswad yorumunun tam halini aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:

 https://variety.com/2022/music/news/roger-waters-israel-ukraine-pink-floyd-catalog-sale-1235392886/



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...