13 Ekim 2022 Perşembe

"Here It Is: A Tribute to Leonard Cohen" bugün çıktı



2016 yılında kaybettiğimiz Leonard Cohen bir müzisyen olmasının ötesinde ciddi anlamda bir şair ve yazardı da. Onun ardından bir saygı albümü yapmak kolay bir iş değildi ama bu iş için kolları sıvayan Larry Klein olunca işin rengi (lafın gittiği gibi) değişmeyecekti, tam tersine renkler yerine oturacak ve armoni oluşturacaktı. 

Biliyorum yazıya daha girişten sonda edeceğim sözü etmek biraz garip kaçabilir ama şu anda dinlediğim ve bugün yayınlanan " Here It Is: A Tribute to Leonard Cohen" albümü beni bir anda sardı. Temiz ve düzeyli bir saygı albümü ortaya çıkmış. Tabi parça seçimlerinde bazı şeyler eksik olabilir ama bu çalışmanın ortak paydası caz müzisyenlerinin ağırlıklı olmasından kaynaklanıyor. Leonard Cohen'i türlerden hiç birine yerleştiremeyiz ama bir o kadar da her tür müziğin onda yansıması da vardır. Demek ki bir başka tribute'a daha ihtiyaç olabilir ama bu yapılanın ciddi ve rafine bir çalışma olduğunu söyleyebilirim.

Bu yazımın biraz amuda kalkmış bir şekilde olduğu söylenebilir. Yazının sonundan başladım gibi. Evet şimdi başa dönelim ve bu tribute albümün ne mene bir şey olduğunu görelim. 

Aptulika




"Here It Is: A Tribute to Leonard Cohen"

Cazın prestijli plak şirketi Blue Note Records'un ve Larry Klein'ın yapımcılığını üstlendiği bu  "Here It Is: A Tribute to Leonard Cohen" albümünde 12 isim Leonard Cohen şarkılarını yorumluyor.  Norah Jones , Peter Gabriel , Gregory Porter , Sarah McLachlan , Luciana Souza , James Taylor , Iggy Pop , Mavis Staples , David Gray ve Nathaniel Rateliff gibi isimler vokaliyle katılırken caz gitaristi Bill Frisell ve saksofoncu Immanuel Wilkins ise enstrümantal olarak Cohen şarkılarını yorumluyorlar.  

Yorumlanan Leonard Cohen parçalarının müzisyen kadrosunda ise şu isimler yer alıyor: gitarist Bill Frisell , saksofoncu Immanuel Wilkins , piyanist Kevin Hays , basçı Scott Colley, davulcu Nate Smith , pedal çelik gitarda Greg Leisz, orgda Larry Goldings.

 Bugün (14 Ekim 2022 ) piyasaya çıkan "Here It Is: A Tribute to Leonard Cohen" albümünün şarkıları ve seslendirenleri aşağıda görebilirsiniz. 

Steer Your Way – Norah Jones

Here It Is – Peter Gabriel

Suzanne – Gregory Porter

Hallelujah – Sarah McLachlan

Avalanche – Immanuel Wilkins

Hey, That’s No Way to Say Goodbye – Luciana Souza

Coming Back to You – James Taylor

You Want It Darker – Iggy Pop

If It Be Your Will – Mavis Staples

Seems So Long Ago, Nancy – David Gray

Famous Blue Raincoat – Nathaniel Rateliff

Bird on The Wire – Bill Frisell


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...