6 Ekim 2022 Perşembe

Patti Smith'in Instagram paylaşımları sanat yapıtına dönüyor.



 Patti Smith, müzisyenliğinin yanısıra yazarlığıyla da artık kendisini kabul ettirmiş bir isim. Ülkemizde de bir çok kitabı dilimize çevrilen Smith, şimdilerde yeni bir kitap daha çıkartmaya hazırlanıyor. 

Patti Smith'in "A Book of Days" adını taşıyan kitabı Instagram paylaşımlarından ilham alınarak oluşturulmuş. Land Camera 250 ile çekim yapmasıyla tanınan Smith, instagram paylaşımlarında telefonundan çocuklarının portreleri, kedisi gibi görüntülerini paylaşırken  oluşan takipçileriyle sıkı bir ilişki kurulmuş. Bu zamanla Smith'in dünyasına açılan bir pencere oluştururken günlük kahvelerinin fotoğrafları, okuduğu kitaplar, sevilen kahramanların mezarları - William Blake, Dylan Thomas, Sylvia Plath, Simone Weil, Albert Camus ile doğrudan bir bağ oluşmuş. 

Bu paylaşımlar zamanla, sanata ve müziğe adanmış bir hayatın hikayesi şekline dönmüş.  Kitapta “yıldönümü incileri, bir annenin anahtarlığı ve bir kocanın Mosrite gitarı” ve “Smith'in yoldaki ve yol dışındaki yaşam arşivlerinden fotoğraflar: tren istasyonları, karanlık kafeler, her zaman yakınlarda olan bir defter gibi vintage görüntüler var. Geniş kapsamlı ancak samimi günlük notasyonlarda Smith, dünyanın dört bir yanındaki seyahatlerinden gönderileri paylaşıyor.”

 Patti Smith'in " A Book of Days" isimli kitabı15 Kasım 2022'de çıkacak.  Daha önceden Smith'in, "Çoluk Çocuk", "Hayalperestler", "Adanmışlık", "M Treni" kitapları dilimize çevrilip, yayınlanmıştı... Dilerim bu yeni kitabı da ülkemizin kitabevi raflarında görebiliriz. 

 




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...