4 Ekim 2022 Salı

Depeche Mode yeni albümü müjdeledi.



Depeche Mode, gelecek sene baharda çıkarmayı planladıkları albümün müjdesini verdi. Albümün çıkışıyla birlikte, 5 yıl aradan sonra bir turneye çıkacaklarını da söylediler. "Memento Mori" adını taşıyacak olan bu albümün fikri pandeminin başlarında oluşmuş.

 Depeche Mode üyeleri Covid'in yayıldığı günlerde olan kayıpları ve yaşanan anın kıymetini bilmeye çalıştılar. Bu iki tema, solisti Dave Gahan ve şarkıcı ve çok enstrümantalist Martin Gore, 15. albümleri olacak şarkı için şarkı sözleri yazmaya başladı.  

  "Memento Mori" ismini seçilmesi de bu Latince sözcüğün anlamının  'Unutma ki ölmen gerektiğini' olmasından kaynaklanmış.  Gore, bu Latince deyimi ilk kez bir arkadaşından duyduğunu söylüyor. “Daha önce yazılmış şarkılar için ne harika bir albüm adı olur diye düşündüm” diyor.

 Yapımcıları James Ford ve Marta Salogni'nin Londra'da bitireceği albüm önümüzdeki baharda çıkacak ve Memento Mori turu 23 Mart'ta Sacramento'dan başlayarak Kuzey Amerika konserleriyle devam edecek.

Depeche Mode'ın kurucu elemanlarından olan Andy Fletcher'ın geçen yılki ölümünden bu yana bu onsuz yaptıkları ilk albüm ve turne olacak. Gore, " Andy albüm ve konserler için çalışmaya başlamayı dört gözle beklerken öldü." dedi.  

Gruba göre, Memento Mori  büyük olasılıkla 12 şarkı ve deluxe sürüm için kullanılacak birkaç ekstra parça içerecek olduğu belirtiliyor. 

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...