6 Ekim 2022 Perşembe

Bon Jovi'nin Davulcusu Tico Torres bugün 69 yaşına adım attı.



Bon Jovi'nin İstanbul konseri, bu zamana kadar benim en unutamadığım konserlerden biridir. Öyle güzel öyle keyifliydi ki ama grubun konserleri arasında kızların en az olduğu konser, İstanbul konseri olabilir. 

Sıkı rockçılar onları biraz es geçebilirler ama bana göre müzikleri rock adına oldukça değerlidir.  Hele geçen zaman içinde yaptıkları tarzdan taviz vermemeleri de ayrıca takdire şayandır. Grubun vokalisti Jon Bon Jovi elbetteki yakışıklı bir arkadaş olduğu için kadın hayranları da oldukça fazladır. 

Bon Jovi'nin "Always" şarkısı grubun davulcusu Tico Torres'in 1996 yılında güzel Çek model Eva Herzigova ile evlilik töreninde grup tarafından canlı olarak çalınmıştı. Hepimizin "vay be" dediği bu düğünden 3 yıl sonra ayrlacaklardı. 

Konu biraz magazin başladı ama  şimdi konumuza gelelim. Hector Samuel Juan Torres bugün 69 yaşına girdi...  Yani bu kişi bizim şimdi bildiğimiz haliyle ve kısa haliyle Tico Torres.

Usta davulcu Tico Torres, 7 Ekim 1953'te New York'ta dünyaya gelmişti. Kübalı  bir anne ve İtalyan kökenli bir babanın oğlu olan Torres, lise döneminde caz dinliyordu ve ilk çalışmalarını da caz müzisyeni Joe Morello ile  yapmıştı.   John Coltrane, Elvin Jones, Led Zeppelin ve The Beatles'tan etkilenerek müziğe adım atan Torres,  Bon Jovi’ye katılmadan önce içlerinde Franke and the Knockouts, Pat Benatar, Chuck Berry, Cher, Alice Cooper ve Stevie Nicks gibi isimlerin bulunduğu müzisyenlerle hem stüdyo hem de canlı performanslarda çalışıp, toplamda 26 albüm kaydına katılmıştı.

1983 yılında Bon Jovi’nin davuluna geçen Tico Torres, meziyetleri arasında ressamlık da olan bir isim.

 İyi ki Doğdun Tico Torres


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...