14 Ekim 2022 Cuma

Bruce Springsteen'den Commodores Klasiği "Nightshift"



Bruce Springsteen'in yeni çıkacak albümünde soul kavırlarına yer verecek olması beni çok heyecanlandırmıştı ve beklentilerim daha da arttı tabi ki. Bugün, yakında çıkacak olan soul cover albümü  "Only the Strong Survive"ın içinde yer alacak olan “Nightshift” yayınlandı. 

Biz rock dinleyenler için soul, R&B gibi türler yalansız davranmamız gerekirse, biraz burun kıvırdığımız türlerdir. Bruce Springsteen yani "Patron"a gelirsek onun country, folk, rock tarzına soul nasıl oturacaktı. İşte bu merakla çıkan bu ilk single'ı dinlemeye koyuldum. Parça başlarken vokalde yaşlı ve siyahi bir kadın vokal var sandım. Bu yanılsama bir süre sonra degrade bir geçiş gibi Bruce Springteen sesiyle buluşacaktı. Yıllar boşuna yaşanmıyormuş ve "Patron"" lakabı da sadece bir imaj kılıfı değilmiş demek ki. 

Galiba öyle gözüküyor ki albümün çıkışını beklememin merak hanesi daha da kabaracak gibi. Bu arada parça da nefesli enstrümanlardan oluşan bir orkestranın olması da benim için ayrıca değerli.

Şimdi hemen "Nightshift" parçasını Bruce Aganın yorumundan dinleyelim:



Bruce Springsteen'in bu yorumunu dinledikten sonra şimdi de parçanın aslına ve yıllardan 1985'e dönelim.  O zamanlar soul grubu Commodores tarafından  çıkan ve her ikisi de bir yıl önce ölen şarkıcılar Jackie Wilson ve Marvin Gaye'e ithaf edilen bir şarkıydı. Şarkı sözlerinde de bu ölen iki elemana güzel ve anlamlı göndermeler vardı. O yılların müzik listelerinde ilk üçe giren “Nightshift” aynı zamanda  Lionel Richie'nin ayrılmasından sonra çıkan ilk "hit" parçaları olacaktı. 

Şimdi de 1985 yılına gidelim ve Nightshift"i Commodores'ten dinleyelim:


Commodores ölen iki elemanları olan Jackie Wilson ve Marvin Gaye'e ithaf ettikleri sözlerle de anlamlı bir şarkıya imza atmıştı.

Bu arada kendi adıma da itiraf etmem gerekirse, 1970'lerin sonunda rock dinleyenlerin plakları arasına sızmış bir Commodores albümü mutlaka olurdu. 

Aptulika



 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...