5 Ekim 2022 Çarşamba

Roger Waters: "Ölüm listesindeyim"


 

Roger Waters, dün yayınlanan Rolling Stone dergisindeki röportajında savaşa karşı duruşu nedeniyle "Ölüm listesine" alındığını söyledi. Bu ölüm listesinin Ukrayna hükümeti tarafından da desteklendiğini özellikle belirtti.   


Bundan önce Ağustos ayında CNN'de canlı yayına çıkan Roger Waters, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşla ilgili düşüncelerini söylemişti.  Waters bu söyleşide ABD Başkanı Joe Biden'ı "savaş suçlusu" olarak gördüğünü ve Biden'ın "Ukrayna'daki savaşı körüklediğine" inandığını belirtmişti.  ABD Başkanı'nın Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky'yi Rusya ile anlaşmazlığı sona erdirmek için müzakere etmeye teşvik etmeyerek "büyük bir suç" işlediğini vurgulamıştı.

Waters, CNN sunucusu Michael Smerconish'e verdiği röportajda,  bu savaşın temelde NATO'nun kışkırttığı bir eylem olduğunu söyleyecekti.   

Bu röportajın ardından kara listeye alındığını belirten Waters, Ukrayna hükümeti tarafından onaylanan bir 'Öldürme Listesi'ne' "Ukrayna Düşmanı" olarak yerleştirildiğini iddia etti. Bu listenin de özel bir web sitesinde olduğunu ve bu sitedeki bilgilerin  veritabanının yalnızca “kolluk kuvvetleri ve özel hizmetler için bilgi” sağlamak için var olduğunu  iddia etti. Bu sitenin İngiltere'deki sol görüşlü bir haber sitesi tarafından deşifre olduğunu ve kendi isminin de  "Ukrayna karşıtı propaganda yapmakla" suçlandığı için  listede fiilen yer aldığını  söyledi.

Rolling Stone ile yeni bir röportajda Waters, adının sitede kaldığı gerçeğine atıfta bulunuyor ve Ukrayna'daki cepheden gelen haberlerin en azından bir kısmının "batı propagandası" olduğu inancını paylaşıyor.

 Waters, kısa süre önce Ukrayna devlet başkanının eşi  Olena Zelenska'ya mektup yazarak, Ukrayna'daki "aşırı milliyetçilerin" "ülkenizi bu feci savaşa giden yola soktuğunu" iddia ederek, kocası Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'yi suçlamıştı. Mektubunda Roger Waters, Donbas bölgesine barış getireceğine dair seçim kampanyası vaatlerini yerine getirmemekle Zelenska'yı suçlamıştı.


Buna karşılık, Bayan Zelensky, şehirlerini yok eden ve sivilleri öldüren şeyin Rusya'nın Ukrayna'yı işgali olduğunu tweetledi ve "Roger Waters, başka bir ülkenin başkanından barış istemelisiniz" dedi.

 
Haber kaynağı: Rolling Stone

Aşağıdaki linkten röportajın tamamını okuyabilirsiniz:





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...