18 Ağustos 2022 Perşembe

The Mashina ilk tekli bugün çıktı!



The MASHINA yepyeni bir grup ama elemanları Türkiye'de rock tarihinin en önemli gruplarından. Bunların en başında da Dr Skull geliyor ve bu efsanevi gruptan Alper Yarangümeli The Mashina'nın davuluna geçerek bagetleri eline almış. Ankara'nın köklü rock gruplarında çalmış olan elemanlardan kurulu grupta vokalde vokalde Cem Özçelik (Derin6, Radyokraft, Metabolic), gitar ve geri vokallerde Ural Doruk (Diken, HotworxxX), bas ve geri vokallerde Bora Egemen (Karakedi) yer alıyor. ,

МАШИНА the MASHINA (Bulgarca: Makine) ismini alan grup,  2022 yılı başlarında Ural Doruk'un projesiyle bir araya gelerek kurulmuş ve old-school heavy metal tarzında müzik yapıyorlar. 

Grubun ilk teklisi "Thunder, Wind and Rain"ın kapak çalışmasını da ben yapmış bulunmaktayım. Öncelikle belirtmem gerekirki Dr Skull ve o tarz eski (old-school) heavy metal tutkunu olarak Alper'den ilk tekli için kapak yapma önerisi alınca ona pek belli etmesem de oldukça heyecanlandım ve gururlandım. Kapağı hazırlama sürecinde sağolsun Alper bana bir grup elemanı gibi heyecan duymamı sağladı. Kapak bittiğinde ise, bu sefer de kalp atışlarımı yükselten bir bekleyiş başlayacaktı. Ve geçen hafta teklinin çıkacağını duyduğumda da heyecanım daha da artacaktı. Belki de bir hafta boyunca, "geliyor"... "pek yakında" diye kafanızı ağrıttım ama artık kusuruma bakmayın. 

Ve bugün The Mashina'ın ilk teklisi "Thunder, Wind and Rain" çıkıyor. Bu arada parçayı son haliyla ilk defa ben de yeni dinleyeceğim. Ancak bunun ötesinde bir heyecanım daha var ki, o da muhteşem bir grubun geliyor olması... işte bu beni her şeyden çok heyecanlandırıyor! 

Bu yazıya noktayı koyduktan sonra hemen spotify'den parçayı dinleyeceğim ve   ardından youtube'da klibini izlemeye koyulacağım. 

 APTULİKA


 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...