25 Ağustos 2022 Perşembe

TREAT ile 80'ler Gitmiyoruz, 80'ler Ayağımıza Geliyor!



Zaman Makinesi ile yolculuğa hazır mısınız? 

Bu sefer Treat ile 80'lere gidiyoruz. 

Ancak bu konuda yorulmaya gerek yok, zira İsveçli grup Treat ikinci döneminin dördüncü albümünde bize bugünlerin dünyasında 80'lerin duygusuyla gezdiriyor. 



Treat , Stockholm'de ikamet eden İsveçli bir rock grubu ve  1981'de  şarkıcı Robert Ernlund ve gitarist Anders "Gary" Wikström  tarafından kurulmuş. 1993'te dağılan grup  2006 derleme albümü Weapons of Chois yayınladılar ; albüm beklenenden daha iyi sattı ve onları grubun hala güncel olduğuna ikna etti. Bu, Treat'in o yıl içinde Ernlund ve Wikström de dahil olmak üzere 1989-1991 kadrosunun çoğuyla yeniden canlandırılmasına ve Universal'a kaydolmasına yol açtı . O zamandan beri üç yeni stüdyo albümü yayınladılar: Coup de Grace , Ghost of Graceland ve Tunguska . Grup bugünlerde de yeni çıkan dokuzuncu stüdyo albümü "The Endgame" ile yoluna devam ediyor.


Treat, İsveç'in en eski AOR/Melodik Rock gruplarından biri. Belki de en büyük talihsizliği Europe ile aynı dönemde var olmaları ve karıştırılmaları. Ülkemizde de pek çok dinleyicinin gözünden de bu yüzden kaçmış olacaktı. İtiraf etmem gerekirse benim de bir iki parça ötesine geçen bir dinleyiciliğim olmamıştı ve ilk kez bu albümle baştan sona dinliyorum. Uzun (hem de çok uzun) bir zaman sonra hard'n heavy düzeyinde bir albümü bu kadar severek dinledim diyebilirim. 

Treat, "The Endgame" albümünde bizi 80'lerin hard'n heavy rüzgarlarına götürüyor. Her parçayı tek tek anlatmak isterdim ama altta verdiğim haber kaynaklarından iki yorumu okumanızı tavsiye ederim. Ancak bu albümle ilgili söyleyebileceğim şey, vokalin ve geri vokallerin harika koro özellikleriyle kullanılması, gitar sololarının devamlı akarken hiç sıkıcı hale düşülmemesi, parçaların bir kompozisyon harikasına dönmesi... ilk aklıma gelenler. 


Treat'in albümü şu sıralar bu alanda beni şaşırtan ve coşturan üç albümden biri oldu. İlki Crossing Rubicon'un "Perfect Storm" albümü oldu. Cenk Eroğlu'nun yıllar süren rock birikimi en sonunda akacak bir nehir buldu. (Bir parantez açayım ve diyeyim ki bu albüme kayıtsız kalmayın ve dinleyin)  Onun ardından muhteşem bir üçlü olan The Black Moods grubunun "Into The Night" isimli albümü gelecekti. Ve bugün de Treat'ın bu albümü yani "The Endgame"keyfimi yerine getirdi. Eski günleri bugünlere taşıyan ama nostalji yapmayan, bugüne de yansıyabilen bir sound istiyorsanız bu üç grubu ve albümlerini tavsiye ederim. Ama kalkıp, ben eski grupların eski parçalarından en bilinenleri tekrar tekrar dinlemek isterim ve eski grupların eski işlerini taklit eden işlerini severim diyorsanız bu üç albümle işiniz olmaz diyorum... Boşu boşuna kendinizi de beni de yormayın.

APTULİKA


 HABER KAYNAKLARI:

https://en.wikipedia.org/wiki/Treat_(band)

Markus heavy music blog

https://markusheavymusicblog.org/2022/04/07/review-treat-the-endgame/#:~:text='The%20Endgame'%20is%20a%20great,Rating%3A%208%20out%20of%2010.

metal temple

http://www.metal-temple.com/site/catalogues/entry/reviews/cd_3/t_2/treat-the-endgame.htm


Metal Planet adına ANDY HAWES'in incelemesi:

https://metalplanetmusic.com/2022/06/album-review-treat-the-endgame/

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...