26 Ağustos 2022 Cuma

Joe Lynn Turner 14 yaşından beri perukluymuş.




Rainbow'un unutulmaz vokalisti Joe Lynn  Turner, yakında çıkacak olan solo albümü "Belly of the Beast"ın tanıtımı için basına sunduğu fotoğrafında saçsız haliyle çıktı. Turner, bu yeni görüntüsü ile ilgili, "Aslında bu benim 14 yaşından beri ilk kez peruksuz çektirdiğim fotograf" demesi herkesi bir anda şaşkına döndürdü. Rock müzik için saç önemlidir ama bu habere bakıp, kandırıldığınızı düşünmeyin, bu çocukluktan kalma bir saç dökülmesi rahatsızlığıyla alakalıymış. 

Nasıl mı? 

Dinleyin o zaman.

Turner daha 3 yaşındayken kendisine  alopesi teşhisi konmuş. Yani halk arasında bilinen adıyla saçkıran, bu nedenle bölgesel olarak saçları kökünden (hatta kaşlar ve kirpikler de) dökülüyormuş.  Sanatçının liseye gittiği dönemde saçsız halinden dolayı gördüğü zorbaca bir saldırıdan sonra 14 yaşından itibaren de peruk takmaya başlamış.  

Sanatçı, kariyerinde ilk kez bu peruktan kurtularak dinleyicisinin karşısına çıktığını da üzerine basa basa belirtti.  

 Joe Lynn Turner ilk defa peruksuz olarak hayranlarının karşısına çıkmasıyla ilgili, "Kanıtlayacak hiçbir şeyim yok ve peruk takıyordum, şimdi de çıkarıyorum.  İstediğimi yapmakta özgürüm. Üstelik yetişkin bir adamım ve yaşlı bir adam olmaya başlıyorum. Rock dünyasındaki birçok erkek, günümüzde çok moda olan 'saç takmaya' başlıyor. Bir kısmı da saçlarını kazıtıyor.  Her iki durumda cesaret işi.  Lisede beni tekmelemeye çalışan pislikler beni daha güçlü yaptı ve diğerlerinin üzerine çıkmam için gerekli motivasyonu ve gücü verdi. Öfke ve acı harika bir araçtır.  Ogün 14 yaşındaydım ve peruk takmak zorundaydım. Çünkü ötekileştiriliyordum. Bu genç biri için kolay bir şey olmasa gerektir.” diyerek açıklayacaktı. 

Bu saç konusu rock dinliyorsanız önemlidir. Yaşlanıyoruz ve saçlar beyazlıyor ama dökülmedi diye seviniyoruz ama istesek de istemesek de yavaş aralarda açılmalar oluyor. Kimi zaman da tepesi açılmış yanları uzun saçla durmak yerine kazıtanlar da durumu bir şekilde kurtarıyor. Şimdi Joe Lynn Turner'ın çocukluktan gelen bir rahatsızlık nedeniyle peruk taktığını öğrenmiş olmak beni şu anda rahatlattı. Yok yok sakın peruk taktığım falan aklınıza gelmesin! Olay şundan kaynaklanıyordu: Yıllar önce Turner konser vermek için İstanbul'a gelmişti. Ben de o konsere gittim ve konser sonrasında da Kemancı'da tanışmıştık. O sıra adamın saçlarına bir baktım ve içimden:"Yahu adama bak 50'lili yaşlarında saçları dipdiri ve aynı 1970'lerdeki gibi... Bir de bana bak 40'lı yaşlarımdayım akça pakça olmuşum." diye iç geçirmiştim. 

Bu rockçılık mevzuunda saç takıntımız başka bir durum. Yapacak bir şey yok.

APTULİKA


 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...