6 Ağustos 2022 Cumartesi

AKSİ İHTİYAR Ağustos ayı programında neler var!



Aksi İhtiyar radyo programı podcast halinde her ay Kooperatif tarafından yayınlanıyor. Ağustos ayı programı da bu pazartesi 8 Ağustos tarihinde yayında olacak.

Bu ay neler var derseniz, buyrun bakalım:


AKSİ İHTİYAR Ağustos 2022

Bu ayki programımızı hazırlarken Kooperatif'in yayın koordinatörü, eleştirmeni ve tonmaisterı Cenk Akyol ile bir tartışma içine giriverdik. Kim haklı acaba, siz karar verin bakalım. Buyrun o halde çizgi romanımıza...


Biz tartışırken kapıda biri beliriverdi. İyiki de gelmişti bu kişi yoksa bizim tartışmamız bilinmez bir mechule doğru yönelip, sonsuz uzay boşluğuna yayılacaktı.


Sayhan Karabay 1970'li yılların başında Cem Karaca'nın Apaşlar  daha sonra da Kardaşlar grubunun efsanevi bas gitaristiydi. O sadece bir bas gitarist değildi, o vakitlerin aranılan bir fotoroman ve sinema yıldızıydı da. Böyle olunca da çizgi romanımızın şeklini karikatürden gerçekçi çizime döndürecektik hani. İşte şimdi de böyle bir hale gelecektik. 


Seyhan Abi isteğimizi kabul etti ve Kardaşlar grubunda yaptığı özel bir çalışmaya yer verdik. Gitarı ve sesiyle yaptığı bu sürpriz yorumu dinlediğinizde sizde çok şaşıracaksınız. 

Bu ayki programımızda dünyadan da örnekler var. 


Aksi İhtiyar programında her an her şey olabilir. Benim için 1970'li yıllarda ilk rock ateşimi alevleyen bir halk ozanımız vardır. Bu ozan Aşık Mahzuni Şerif'tir ve ona çok şey borçluyumdur. Ağustos ayı programımızda Aşık Mahzuni için küçük de olsa bir bölüm açacağım.


... cevabını aşağıda bulabilirler...


Bu arada kendi sesi ve yorumuyla Aşık Mahzuni'nin de bir yapıtıyla yer alacağını hatırlatalım. 


Ağustos ayının Aksi İhtiyar podcasti pazartesi günü yayında olacak ve dinlemek için linki buradan verilecek.

Yazı ve Çizgi: APTULİKA

AKSİ İHTİYAR programını alttaki link'ten dinleyebilirsiz:

https://archive.org/details/aptul-agustos



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...