26 Ağustos 2022 Cuma

Rainbow konseri öncesi Graham Bonnet'e berber yasağı



Bir önceki haberde Rainbow'un vokalisti Joe Lynn Turner'ın üç yaşında yaşadığı saçkıran rahatsızlığı sebebiyle 14 yaşından bu yana peruk taktığını yazmıştık. Yeni albümünün tanıtımı için ilk defa peruksuz haliyle fotograf veren Turner bunu da açıklamıştı. 

Joe Lynn Turner'ın peruk takmadan, saçsız haliyle çıkmasına ilk destek veren, gene Rainbow'da bir dönem vokal yapan Graham Bonnet olacaktı. Usta vokalist sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Bugün seni gördüğümde gözlerim doldu. Joe, sen kelimenin tam anlamıyla bir 'rock yıldızı'sın.  Yaptığın cesaret verici, dostum." diyecekti. 

Graham Bonnet, 1970'lerin sonunda Rainbow'da vokal yapmıştı. Kendi adıma çok severdim ama hiç bir zaman onu uzun saçlı olarak görmemiştik. Onun sesini dinlerken hep içimden, "bu kadar güzel bir vokal, neden kısa saçlı olur" demeden de edemezdim. Rock müziği içinde saç uzatmayı sevmeyen ender isimlerden biriydi, Bonnet. Turner'ın saçsız haliyle poz vermesine destek veren Bonnet, “Bu rock alemi saç konusunda  acımasızdır."  dedikten sonra Rainbow'un beyni ve gitaristi Ritchie Blackmore ile yaşadığı bir anısını da paylaşmış. 

Graham Bonnet, Rainbow'un vokaline katılacak. Eh Blackmore, onun Alcatraz'daki güçlü vokalini biliyor ama bir şeyi eksik buluyor ve saçlarını uzatmasını istiyordu. Saçları ufaktan uzamaya başlıyor ve konser turnesine çıkıyorlar. Konser verecekleri kentin otelindeler ama Blackmore vokalistinin odasına  geçtiğinde bir berber çağırıp saçlarını kestireceğinden korkuyor. Bakıyor olacak gibi değil, iki görevli tutup Bonnet'in kapısına gardiyan gibi yerleştiriyor ve üzerine basa basa onlara, "Kapıdan elinde makasla gelen bir berber gelirse içeri almayın" diye tembih ediyor. Ama nasıl oluyorsa oluyor, ertesi günkü konserde Graham Bonnet gene kısa saçla sahnedeki yerini alıyor.  

Ritchie Blackmore gitarının başında kısa saçlı vokalistini görünce ifrit oluyor ama yapacak bir şey yok diyerek konser başlayacaktı. 

Graham Bonnet, saç uzatmayı sevmeyen ender isimlerden biri olarak rock tarihinde güçlü vokaliyle yerini alacaktı. 

 APTULİKA




 


2 yorum:

Alp dedi ki...

Blackmore Bonnett'e çok acımasız davrandı saçları kısa diye. Oysa ki kendi saçları da 1980'lerden itibaren peruktu. 70 küsür yaşında adamın hala herhalde merinos koyunu gibi saçları olacak hali yok

Alp dedi ki...

Blackmore Bonnett'e çok acımasız davrandı saçları kısa diye. Oysa ki kendi saçları da 1980'lerden itibaren peruktu. 70 küsür yaşında adamın hala herhalde merinos koyunu gibi saçları olacak hali yok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...