17 Ağustos 2022 Çarşamba

Sakin vokal ama yerinde duramayan gitar : Albert Castiglia



2004 yılında ilk albümünü çıkaran Albert Castiglia ile ilgili dinlemelerim bir iki parçanın ötesine geçmemiştir. 25 Mart 2022'de çıkan bu albümünü baştan sona dinlemem güzel oldu diyebilirim. Castiglia, ABD'li bir gitarist ama anne tarafından Küba, baba tarafından da İtalyan kökenli bir müzisyen.  52 yaşındaki gitarist yeteneği ile blues çevrelerinde hemen farkedilmiş, öyle ki aşağıda sayacağım bir çok blues ustası onunla çalışmış.  Junior Wells , Sandra Hall , Aron Burton , Pinetop Perkins , Melvin Taylor , Sugar Blue , Phil Guy , Ronnie Earl , Billy Boy Arnold , Ronnie Baker Brooks , John Primer , Lurrie Bell , Jerry Portnoy , Larry McCray  ve Otis Clay gibi isimlerle Albert Castiglia bir şekilde çalışmış. 

Castiglia'nuın gitarı ile vokalini ayrı ayrı değerlendiriyorum. Onun vokali ne kadar sakin ise gitarı da bir o kadar yerinde duramayan bir şekilde karşımıza çıkıyor. Usta olarak Jimi Hendrix etkilerini bire bir taklit etmek yerine bedenine uygun bir elbise gibi dikiyor. Kendi kişiliği ve zamanın ruhu ile birleşerek özgün bir hale geliyor. Albert Castiglia ile ilgili AllMusic sitesi yaptığı yorumda şöyle diyor: "Castiglia, hardcore blues'u soul, rock ve country tatlarıyla birleştirerek hem rock'çılara hem de blues tutkunlarına hitap edecek bir ses çıkarıyor."   

Pandemi dönemi yani iki yıllık karantina dünyada bir çok müzisyeni besledi ve yaratıcığını arttırdı, işte bunlardan birinin de Albert Castiglia olduğunu sanatçının 13. stüdyo albümü "I Got Love"da görüyoruz. 11 parçanın yer aldığı albümde her parça bir baş yapıt niteliğinde. Albüm başından sonuna enerjisini kaybetmiyor. Albüm Gulf Coast Records etiketiyle çıkmış ve bu plak şirketinin sahibi de bir başka usta blues gitaristi olan Mike Zito. Albümün yapımcılığını da üstlenen Mike Zito'nun desteği bu kadar da değil, her iki gitaristte yeni albümlerini tanıtmak için "The Blood Brothers" adını verdikleri turneye birlikte çıkıp konserler verecekler.  

Albümde Albert Castiglia'yı gitar ve vokalde görürken, Justine Tompkins (bas ve vokal); Ephraim Lowell (bateri ve vokal) ve Lewis Stephens (Hammond B3 org ve piyano) gibi müzisyenlerde eşlik ediyor. Albümde Mike Zito, John Ginty ve Lewis Stephens de özel konuk olarak yerlerini almış. 




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...