30 Ağustos 2022 Salı

Yes, "Close to the Edge" in 50. yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor.



Yes, bir progresif rock zirvesi olan albümü "Close to the Edge"in 50, yılını kutlamaya hazırlanıyor!


Yes, "Close to the Edge" albümünün 50. yıldönümünü 2022 sonbaharında ABD turuyla kutlayacak .

8 Eylül 1972'de çıkan Yes'in "Close To The Edge" albümü bir çok müzik otoritesine göre "progresif rock'ın zirvesi" olarak tanımlanır. Senfonik müzik formunun rock müziğinde ustalıkla işlendiği bu çalışmada plağın bir yüzünü kaplayan albümle aynı adı taşıyan destansı parça yer alırken arka yüzde de "And You and I" ve bir 12 telli gitar harikası "Siberian Khatru"  bulunmaktadır. 

Yes'in usta gitaristi Steve Howe albümle ilgili olarak, “ Close To The Edge albümünü yaparak gerçek bir zirveye ulaştık. Müzisyenliğe, sanatsal fikirlere önem verdik ve bunu hala yapıyoruz, çünkü bunu yapmak heyecan verici! Close To The Edge , şimdiye kadar yapılmış en progresif albüm seçildi. Çok deneyseldi. Zaten 10 dakikalık destan gibi uzun parçalar yapmıştık ama bu albümde bir yüzü kaplayacak kadar uzun, 19 dakikalık parça yaptık. Yani Close To The Edge ile bunu bir adım öteye taşıdık ve bunu yapacak kadar cesur olduğumuz için çok mutluyum." sözleriyle o günleri anmakta.

Yes'in beşinci stüdyo albümü olan "Close to the Edge", progresif rock'ın zirvesine ulaşmakla kalmadı, yüksek bir satış yapan albüm, dönemin müzik listelerinde de üst sıralarda yer almıştı. ABD'de ilk üçe, İngiltere'de 4'e giren albüm; Hollanda müzik listelerinde birinci sıraya yükselecekti.  

 


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...