5 Şubat 2020 Çarşamba

"Welcome to the Jungle" ve Axl Rose





Axl Rose, 6 Şubat 1962 'de  Indiana'da doğmuştu. Onu ilk dinlemem Guns'n Roses'ın 1987 yılında çıkan ilk albümü "Appetite for Destruction" ile olmuştu. İlk dinlediğim parça da açılışta yer alan "Welcome to the Jungle"dı. Televizyonda yayınlanan klibinden duymuştum ve o gün bugündür de fena halde sardı. 

Guns'n Roses daha bir çok unutulmaz "hit" çıkardı ama "Welcome to the Jungle" benim için hep ayrıcalıklıydı. Bir o kadar da Axl Rose'ın sesine özel bir parçaydı. 

Yıllar yılları kovaladı ve ben bu parçayı neden o kadar çok sevdiğimi anlayamadım gitti. Üstüne üstlük Axl Rose'ın sesine en çok bu parçada ısınıyordum. 

2009 muydu neydi bir ara blues kadın vokalinin usta sesi Etta James'ın son konserlerinden birini izlerken bir de ne göreyim "Welcome to the Jungle"ı okuyor. O kadar muhteşemdi ki, sanki bir heavy metal, hard rock klasiği değil de bir blues hatta caz standartı gibiydi. Hani biri kalkıp, "Welcome to the Jungle" için bir blues klasiği olduğunu, Guns'n Roses'ın da bunu hard rock olarak yorumladığını söylese bile inanırdım. Ve böylece bir şeyi anlayacaktım... Guns'n Roses'ın ilk çıkış yaptığı parça olan "Welcome to the Jungle" içinde blues ruhunu barındıran bir yapıttı.

1987 yılı heavy metal için güzel yıllardı. Öyle verimli işler yapıldı ki, kendi adıma söylemek gerekirse hep öyle gidecek sandım. Oysa ki 1992'den sonra her şey ufaktan değişmeye başladı. 

Aradan geçen zaman içinde Axle, göbeklendi ve yaşta 50'leri çoktan devirdi 60'lı yaşlara geliyor ama hala rock'n roll ve blues duygusunu yaşatarak hard'n heavy rock'a devam ediyor. 








Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...