24 Şubat 2020 Pazartesi

Judas Priest'in eski gitaristi KK Downing yeni grubuyla



Judas Priest'in gitaristi ve kurucusu KK Downing, KK's Priest adında yeni bir grup kurdu.

KK's Priest'te ayrıca eski iki Judas Priest elemanı da var... vokallerde Tim “Ripper” Owens ve davullarda Les Binks.

Tim “Ripper” Owens, Judas Priest'te Rob Halford'un 1996 yılında ayrılışında yer almıştı.   Halford 2003'te gruba dönmeden önce iki stüdyo albümü Jugulator (1997) ve 'Demolition' (2001) 'da yer almıştı.

Davulcu Les Binks ise yetmişli yılların sonlarında Judas Priest ile üç yıllık bir süre çalışmıştı ve stüdyo albümleri 'Stained Class' (1978) ve 'Killing Machine' (1978) ve konser albümü 'Unleashed the the East' (1979) da yer almıştı.

KK's Priest'in bas gitarında Tony Newton (Voodoo Six) ve gitarda da  AJ Mills (Hostile) yer alıyor.

KK's Priest grubu şu sıralarda ilk albümleri için sıkı bir çalışma içinde adeta stüdyoya kilitlenmiş durumda.  

KK Priest grubu, Judas Priest'in 50. yıldönümünü kutlamak için festivallerde yer alarak ve dünya çapında kapsamlı bir tur gerçekleştirecek.  

Yeni projesi hakkında KK Downing, “Bu proje benim için kaçınılmazdı. Dünyanın dört bir yanındaki hayranlardan gelen yoğun talep ve ezici destek nedeniyle, buranın ait olduğum yer olduğunu hissediyorum ve Priest'in gerçek, klasik şarkılarını ve sesini birleştiren bir set ile hayranlarımla buluşacağım.” dedikten sonra  Şubat 2018'de  , Glenn Tipton'un Parkinson hastalığının ilerlemesi nedeniyle turdan emekli olduğunu açıkladığında Judas Priest'e yeniden katılmaya davet edilmediğini ve bunun da kendisini “şok ettiğini ve sersemlediğini” söyledi.  

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...