5 Şubat 2020 Çarşamba

Lynyrd Skynyrd'ın 1977'deki uçak kazası sinema filmi oldu.


Lynyrd Skynyrd grubu 20 Ekim 1977'de Louisiana'da verecekleri konsere gitmek için  Güney Carolina'dan uçakla yolculuğa çıkmışlardı. Gissburg, Mississippi üzerine geldiklerinde uçağın yakıt deposunda bir sorun baş gösterecekti. Bu sorunun ardından da uçak inişe (düşüşe) geçecekti. Uçağın ineceği alan ormanlıktı ve çarpmalar oldu.  Lynyrd Skynyrd'ın kurucusu Ronnie Van Zant, uçağın bir ağaca çarpmasından sonraki yuvarlanmada kafa travmasından dolayı öldü. Grubun diğer elemanları Steve Gaines ve Cassie Gaines ile birlikte uçağın pilotu da dahil olmak üzere kazada 6 kişi can verecekti. Grubun geri kalanları ise kazayı ağır yaralanarak atlattılar.  Lynyrd Skynyrd'ın orijinal kadrosundan üçü kaybedilmişti ve bu olay grubun bugüne kadar süren acısı olarak hala izini sürdürecekti ABD'li grup bu kazanın ardından uçak yolculuğu yapmadı ve ABD dışında konser vermedi. Filmlere konu olacak bu acı olay şu sıralar gerçekten de sinema filmi oldu. "Street Survivors" adını taşıyan bu film 16 Şubat'ta Hollywood'da ilk defa gösterilerek prömiyere başlayacak.  

Adının uzun haliyle "Street Survivors: The True Story of the Lynyrd Skynyrd Plane Crash" filmi, grubun eski davulcusu Artimus Pyle'nin gözünden bu acı dolu kazanın hikayesini anlatıyor. Müzisyen bu kazanın olduğu uçaktaydı ve sağ kurtulanlardan biriydi. Pyle, kazadan sonraki anlarda kazazedelerin enkazdan kurtarılmasına yardımcı olmuştu. Artimus Pyle, filmle ilgili şunları söylüyor:
“Bu filmin hikayesi aynı zamanda benim hikayem. Bu sadece uçak kazasıyla ilgili değil, aynı zamanda bir kardeş gibi sevdiğim ve bu gün hala özlediğim Ronnie Van Zant'la ilgili."  
Davulcu, projeyi tarihsel olarak mümkün olduğunca doğru hale getirmek için senaryo yazarı ve yönetmen Jared Cohn ile birlikte filmde danışmanlık yapmış.


Street Survivors  filmi  4 yıl önce yapılmasına başlanmış. Projenin sinema filmine giden uzun yolu hayli olaylı geçmiş. 2016'da karar verilen ve çalışmaları başlayan film, 2017 yılında  Van Zant ve Steve Gaines'in ailelerinin açtığı dava ile mahkemeye gitmiş ve davadan sonra kurucu grup üyesi ve o kazadan hayatta kalanlardan Skynyrd gitaristi Gary Rossington ile birlikte filmin çalışmalarının durdurulmasına karar verilmiş. Dava Pyle'nin filmde görev alması ve ardından gelen kârın, grubun 1987'de hayatta kalan üyeleri tarafından yapılan bir anlaşmayı ihlal edeceğini iddiası üzerine açılmıştı. Temyiz mahkemesi, 2018'de filmin yapılması önündeki engelleri kaldırması sonucu film çekilebildi.
"Street Survivors: The True Story of the Lynyrd Skynyrd Plane Crash"ın galası , 16 Şubat'ta Hollywood Reel Bağımsız Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek . Film, bu bahar ülke çapında ABD sinemalarında gösterime girecek.  



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...