27 Şubat 2020 Perşembe

Görme Biçimleri Mart ayı programı




4 Mart  2020 - Görme Biçimleri


Wes Wilson ve Bonnie Mac Lean'ın Anısına:
68'lerin Saykodelik konser afişleri

Geçen yıl yaptığımız Görme Biçimleri'nde en sevilen ve ilgiyle izlenen konu, 1968'li Yıllar ve Saykodelik Rock Afişleri'ydi. O etkinliğe katılanlar bu konunun dönemin diğer olayları ile yenilenerek tekrarlanmasını, katılamayanlar da kaçırdıkları için bir daha işlenmesini istiyorlardı.  68'lerin Saykodelik konser afişleri'nin diğer bir güzel yanı da Görme Biçimleri'ne ek olarak Duyma Biçimleri'nin de doğmasına neden olmuştu.
2020'de "68'lerin Saykodelik konser afişleri"nin ikinci bölümünü yapalım mı, yapmayalım mı derken... 24 Ocak'ta o dönemin afiş sanatçılarından Wes Wilson'u yitirecektik. Ardından bir hafta sonra da saykodelik afişlerin diğer bir kahramanı olan Bonnie Mac Lean'ı kaybedecektik.
Şimdi Mart ayının ilk Görme Biçimleri'ni bu ki sanatçının anısına yaparak 68'lerin Saykodelik konser afişleri ile o döneme gideceğiz. Böyle olunca da ister istemez, Görme ve Duyma Biçimleri bir arada olacak



18 Mart 2020 -   Görme Biçimleri

 konuk: Alpay Şalt

Whisky, Yüksek Sadakat, Objektif ve şu günlerde de Ogün Sanlısoy'un grubunda çalışan usta baterist Alpay Şalt, Mart ayının ikinci Görme Biçimleri'ne konuk olacak.
Konuk Alpay olunca, başlığa neden Duyma değil de Görme Biçimleri yazdığımda merak edilecek. Bu bir dalgınlıktan kaynaklanan bir yanlışlık değil, çünkü o gün Alpay bir müzisyen olarak değil bir karikatürist, ressam, fotoğrafçı, tasarımcı olarak yer alacak.
Alpay'ı ilk tanıdığım yıllarda liseye gidiyordu ve çizgilerine hayranlık duyduğum bir karikatüristti. Çok başarılı iki sergi açmıştı. Tam onu dergilerde çizgileriyle görmeyi hayal ederken bir de baktım ki Whisky grubunun davulcusu olmuştu. Hem de ne olmak, çizgilerine ne kadar imrenmişsem, davulculuğu da onu da aşarak dinleme keyfi oluşturuyordu.
Alpay'ın  şimdilerde plastik sanatlarla da uğraştığını görünce konuk etmek istedim ve biliyorum ki o gece Görme Biçimleri'nde yeni ufuklara yelken açacağız.


1 yorum:

Unknown dedi ki...

Do you realize there is a 12 word phrase you can tell your crush... that will trigger deep emotions of love and instinctual appeal for you buried within his chest?

Because deep inside these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's instinct to love, treasure and guard you with his entire heart...

12 Words Who Trigger A Man's Desire Instinct

This instinct is so built-in to a man's brain that it will make him try harder than before to do his best at looking after your relationship.

As a matter of fact, fueling this all-powerful instinct is absolutely binding to achieving the best ever relationship with your man that the moment you send your man one of these "Secret Signals"...

...You'll soon notice him expose his heart and mind to you in a way he's never expressed before and he will identify you as the one and only woman in the galaxy who has ever truly fascinated him.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...