20 Şubat 2020 Perşembe

Ronnie James Dio'nun uzun metrajlı filmi hazırlanıyor.


Hard Rock ve Heavy Metal'in efsane vokalisti Ronnie James Dio için  BMG'den uzun metrajlı bir belgeselin film hazırlanıyor.  


Şarkıcının eşi Wendy Dio ilk olarak bir Mayıs ayında Ronnie James Dio belgeselinin çekimine başladığını açıklamıştı. Bu hafta bu proje hakkında daha fazla ayrıntı ortaya çıktı. 

Dio ailesi tarafından tamamen yetkilendirilen film, henüz ismi belirlenmedi ve  filmin finansmanı ve yapımcılığını BMG üstleniyor. 

Don Argott ve Demian Fenton tarafından yönetilen film, Ronnie James Dio hakkında ilk resmi belgesel olacak. Film sanatçının ilk grubu Elf'ten son projesi Heaven & Hell'e kadar hayatına ve tüm  müzik kariyerine odaklanacak. 

Film, 2010'da mide kanserinden yitirdiğimiz Ronnie James Dio'nun bitmemiş otobiyografisinden  ve  kişisel arşivlerinden nadir arşiv görüntüleri ve fotoğrafları içerecek. Ayrıca Dio'nun 1986'da  Jimmy Bain ve Vivian Campbell ile birlikte düzenlediği "Hear 'n Aid" ve ölümünden sonra ortaya çıkan Ronnie James Dio Stand Up and Shout Cancer Fund"  da dahil olmak üzere yardım çalışmalarına da dikkat çekecek.

Wendy Dio filmle ilgili, “BMG ile Ronnie'nin uzun zamandır beklenen belgeselinde çalışmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Ronnie hayranlarını umarım bu haber sevindirir ve  Ronnie'nin hayat yolculuğunu izlemekten gerçekten keyif alacaklar. ”

BMG Sorumlu Yapımcısı Kathy Rivkin Daum şunları ekliyor: “Hikayelerini büyük ekranda anlatmak için sanatçılarla ortaklık yapma fırsatı bulduğumuz için çok şanslıyız. Müziği dünya çapında milyonlarca hayran için çok şey ifade eden Dio, daha azını hak etmiyor.  Ronnie'nin Ronnie'nin hayatını ve işini kutlayan bu inanılmaz yolculukta Wendy ile ortak olmaktan onur duyuyoruz. ”

Wendy Dio bu filmin "Bohemian Rhapsody" , "The Dirt" ve "Rocketman" gibi bir Ronnie James Dio filmi olmayacağını özellikle belirtiyor. Zaten böyle bir niyetleninin de olmadığını söyleyen eşi, “Kimse Ronnie'yi oynayamaz, sanmıyorum.  Ronnie'nin hayatının açık bir belgeselini yapmak istiyorum.  Ronnie'nin yaptığı çok fazla röportaj ve o kadar çok şey var ki, gerçekten çok, çok doğal tutmak istiyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...