19 Şubat 2020 Çarşamba

Primus'tan Rush'a saygı turnesi


Primus, yazın yapacağı turnenin konserlerinde Rush'ın 1977 tarihli stüdyo albümü "A Farewell to Kings"i yorumlayacaklarını açıkladı.  


Grubun bas gitaristi Les Claypool, dün Rolling Stone'a verdiği röportajda, bu turnenin Rush'ın davulcusu Neil Peart'ın ölümünden çok önce planlandığını ancak Slayer'ın veda turnesine destek verdikleri için ertelediklerini belirtti.


*

Primus grubu yeni turnesinde bütünüyle Rush'ın 1977 tarihli stüdyo albümü "A Farewell to Kings"i yorumlayacak. Böylesi bir saygı konserlerine imza atacak olan grubun basçısı ve şarkıcısı Les Claypool, dün Rolling Stone dergisine verdiği röportajda Rush'ın kendisi için çok önemli olduğunu söyledikten sonra,
"Benim dinlediğim ilk Rush albümü 'A Farewell to Kings'ti, oradaki 'Cygnus X1' parçası da benim için   tüm zamanların en iyisidir." 
diyerek bu turne kararının nedenini açıkladı. 
Böylesi bir saygı turnesinin kararının Rush'ın  davulcusu  Neil Peart'ın geçen ay ölmesiyle bir alakası var mı, sorusu hemen akla geliyor. Bu turne Rush davulcusu Neil Peart'ın geçen ay 67 yaşında ölmesinden önce planlanmış.  
Claypool, "Bunu geçen yılın sonbaharında yapacaktık ama sonra   Slayer'ın veda turnesi ortaya çıkacaktı. Yıllar boyunca Slayer ile bir şeyler yapmak istiyorduk ve onları turnesine destek verdik. Bu nedenle de 'A Farewell to Kings' turunu ertelemek zorunda kalmıştık." 
 sözleriyle durumu açıkladı.
Turne Mayıs ayında başlayacak ve bu yaz Bonnaroo Festivali'nde son olmak üzere Ağustos ayına kadar 40 konser yapılacak.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...