8 Şubat 2020 Cumartesi

Kulak Misafiri'nde Jon Lord


Rock dinleyici için müzik dinlerken her enstrümana ayrı ayrı kulak kesilmek gibi bir alışkanlık vardır. Bu yüzden bir grubu dinlerken her elemanı da ayrı ayrı seversiniz. Bu da hemen olmaz zaman alır. Benim için Deep Purple'ı dinlediğim çocuklukla ilk gençliğe adım attığım yıllarda, ilk ayrıcalıklı ses org olmuştu ve tabi onu çalan adamın ismi bir anda hafızama işlenmişti. Ha o yılları biraz kafanızda şekillendirmem gerekirse, öyle bugünkü gibi internet falan yok. İngilizce'ye bugünkü kadar aşina değiliz... vesaire vesaire. O yüzden Deep Purple'da vokali, gitarı aşıp klavyeye aşina olmak. İşte bunun müsebbibi Jon Lord olsa gerek. Öylesine büyük bir imza ki, hangi tuşa dokunsa kendisini belli ediyordu. 

Çocukluk tutkum Jon Lord'a ilgim hiç bitmese de yaşamının son yıllarında da yaptığı solo çalışmalarla bir kez daha yeniden harlandı. Hele ki bir de Hoochie Coochie Men Blues Band ismini verdiği grubuyla verdiği son konserlerle onu bir de saf blues olarak dinleme hazzını yaşayacaktım. 

,Jon Lord'u 2012 yılında kaybettik. Onun son dönemlerinde yaptığı bir çalışmayı bu pazar gecesi radyo programı Kulak Misafiri'nde dinleyeceğiz. İsterseniz sözü Kulak Misafiri programının yapımcısı ve sunucusu Bülent Seyitdanlıoğlu'na bırakalım:

"Kulak Misafiri'nde buradan çok uzaklara Avustralya Sydney'e gideceğiz ve Deep Purple ses örgüsünde büyük payı olan 2012 yılında yitirdiğimiz Jon Lord ile çok özel bir blues grubunun buluşmasına tanıklık yapacağız.
Kulak Misafiri bu Pazar Radyo ODTÜ'de.
Canlı dinlemek için: www.radyoodtu.com.tr"

Bülent Seyitdanlıoğlu programı böyle özetlemiş... Bize de dinlemek düşer, hele ki söz konusu Jon Lord ise kaçmaz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...