1 Şubat 2020 Cumartesi

24 yıl önce Uzayda bir Evrencan Hasıl Olmuştu !



Ankara'da çok yetenekli ve sevdiğim bir gitarist olan dostum Bora Biçer'in evinde konuğum. Önüme hiç bir şeyi eksik olmayan bir sofra kurmuş. O gün orada İstanbul'dan Ali Kerrar Akıncı ve Bora'nın kız arkadaşı da var. Güzel sofrada rakımız da var ve sohbetimiz harika ve tabii o sofrada muhabbet olur da müzik olmaz mı? Öyle güzel rock parçaları dinliyoruz ki sohbetimiz de bittabi rock üzerine. Bir ara konuşurken Evrencan diye bir gitaristten bahsediliyor. İşte o sıra benden kazma gibi bir soru: 
"Evrencan da kim yahu?"
Tabi kim olduğunu söylüyorlar.
Eh ne de olsa yaşlanıyoruz yenileri bilmemem gayet normal. 

Aradan uzunca bir süre geçiyor ve İstanbul'dayım. Genç kuşaktan birileriyle konuşurken, Evrencan diye bir gitaristin ismi referans olarak geçiyor ve ben Ankara'daki olayı unutmuşum, hemen atlıyorum,
"Evrencan da kim yahu?"

Otuzbeş yıl önce hatta kırk küsur yıl önce bizi şaşırtan ve rock ateşini fitilleyen yerli gruplarımız vardı.  Ra, Devil, Whisky, Egzotik Band ve Ambulans. Onlar 1980'lerin başında rock konserleriyle öncü sarsıntıları oluşturmuşlardı. O günlerde bizde, 
"Ambulans diye bir grup var, gitaristi Asım" 
dediğimizde büyük abiler,
"Ne ambulansı hasta mısın... Asım da kim?" derlerdi. 

Sonra 1990'lı yıllara geldik ve gene "Ambulans mı o da ne?" dendi ama gitaristi biliniyordu artık... hem de iz bırakırcasına. 
Ambulans'ın o gitaristi Asım Can Gündüz'dü.

Onu 2016 yılında kalp krizi sonucu kaybettik. Ama şimdilerde oğlu bayrağı devraldı gitarıyla rock sarsıntısını sürdürüyor. Artık "Evrencan da kim?" demiyorum... Çünkü zahmet edip dinledim ve hayranı oldum. 

Bundan 24 yıl önce bugün, yani 2 Şubat 1996 tarihinde Asım Can Gündüz'ün oğlu Evrencan dünyaya gelmişti. 

Erkin Koray'ın 68'li yıllar için dediği, "Uzayda bir elektrik hasıl olmuştu !" sözü gibi 24 yıl önce bugün de "Uzayda bir Evrencan hasıl olmuştu !"


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...