8 Şubat 2020 Cumartesi

Skid Row şarkı sözlerinin mimarı: Rachel Bolan




Seksenlerin sonu ile doksanların başında çıkan glam (ya da hair rock) metal gruplarının elamanları bir güzellik yarışmasından mı seçilmiştir diye düşünürüm. 

Müzik yeteneklerini de övgüye değer bulduğum Skid Row da bu gruplardan biri. Fiziki güzellik ile yeteneğin böylesi birleşimi, hep şaşırtıcı gelmiştir. Vokalist Sebastian Bach'ın her iki konuda da eline su dökülmez hani. Skid Row'un bas gitaristi Rachel Bolan, fiziki güzelliğine rağmen savruk saçları ve burnuna taktığı uzun zincirle kendini ne kadar çirkinleştirmeye çalışırsa çalışsın gene de kızların sevgilisi olmak konusunda hepimize fark atabiliyordu. 

Asıl ismi James Richard Southworth olan Rachel Bolan'ın bu sahne adını seçmesi ise şöyledir. 'Rachel' ismini, erkek kardeşinin adı Richard ile dedesinin adı Manuel'i birleştirerek oluşturmuş. 'Bolan', ise bir çoğunuzun tahmin edeceği gibi  70'lerin efsane grubu T. Rex'in solisti Marc Bolan'a bir göndermeden kaynaklanıyormuş.  

 Sadece güzel cemali ve basgitaristliği ile değil, Skid Row'un o can alıcı şarkı sözlerinde de imzası olan Rachel Bolan  9 Şubat 1966'da  New Jersey'de doğmuştu. 



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...