7 Aralık 2023 Perşembe

Van Morrison sadece albüm yapmıyor, hayatımıza anlam da katıyor



 Hayatım boyunca Van Morrison'u bu yıl dinlediğim kadar dinlememişimdir. 2023'ün baharında  çıkardığı "Moving On Skiffle" albümü yaz aylarında dinlemeye doyamadığım çalışmalardandı. Onun tadı hala devam ederken İrlandalı usta sanatçı Kasım ayında çıkan "Accentuate The Positive" albümüyle adeta kara kışı ısıtıyor. 

Daha önce Skiffle müziği ile bizi harekete geçiren Van Morrison şimdi de rock'n roll ile bizi pozitif düşünmeye çağırıyor.

Van Morrison eski klasiklerden oluşan yeni albümüyle ilgili, şunları söylüyor: "Rock'n'roll sadelik, samimiyet ve ifade gücüyle ilgilidir ve bundan kurtulmanın hiçbir yolu yok." dedikten sonra ekliyor: “İşte bu yüzden hala çekici ve kalıcı. ” 

Bu konuda Morrison çok haklı, zira politikacı yalan söyler, bilgeler iki yüzlü olabilir, yaşadığımız çağ liyakatsizlik abidesi ve cahil cesaretinden ibaret olabilir ama rock'n roll samimiyetsiz yapılmaz ve yalanlar hemen sırıtır. O bilgenin dediği gibi "Rock'n Roll böle bişi"

Van Morrison'un "Accentuate The Positive" albümünde çok iyi bildiğimiz 19 rock'n roll klasiği yer alıyor ve neredeyse her birini ilk kez duyuyormuş gibi oldum. Bu klasikleri yorumlarken Morrison kendine ait konuma getirecek denli yorum gücüne sahip. Bu biraz da galiba samimiyet ve severek yapmasından kaynaklanıyor. 

"Accentuate The Positive" albümü   R&B, country veya rock'n'roll klasiklerinden oluşan harika bir şey ve bunun Van Morrison'ın yorumuyla olması da ayrıcalıklı bir keyif. Var ise aklı şuurunuz dinleyin derim. 

Aptulika






Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...