9 Aralık 2023 Cumartesi

Iron Maiden, Kolombiya Konserinde Bilet Rekorunu Yerle Yeksan Etti!

 


Billboard.com'un haberine göre , Iron Maiden'ın  Kolombiya'daki  konserinin biletleri, rekor bir sürede satıldı.

 24 Kasım 2024'te verilen konserin biletleri satışa çıkmasından 21 dakika içinde satılarak tükenmiş.  42.000 biletin tamamının 21 dakika gibi kısa sürede tükenmesi yeni bir dünya rekoru olarak tanımlanıyor. 

Kolombiya'daki konserin organizatörü Alfredo Villaveces , "Burada en son konser verdikleri tarih olan 20 Mart 2011'den bu yana uzun süre bekledikten sonra yapılacak bir Iron Maiden konserinin büyük bir kalabalık toplayacağından emindik ama bu kadarını beklemiyorduk. " dedikten sonra ekliyor, "Bu konseri düzenlemeye karar verdiğimizde biri konserin biletlerinin çıkmasıyla 21 dakika içinde tükeneceğini söylese, ona çok hayalci olduğunu söylerdik. En çılgın hayallerimizde bile 21 dakika içinde patlayıp satış rekorları kıracağını düşünmemiştik". 

 

Bu arada Iron Maiden yeni rekora daha hazırlamıyor. IQ Magazine'e göre , grubun 27-28 Kasım 2024 tarihlerinde Şili'nin Santiago kentinde Estadio Nacional'da düzenlenecek iki konser için daha  şimdiden 95.000'den fazla bilet satılmış .


Iron Maiden, hem grubun en son stüdyo albümü "Senjutsu" hem de 1986 albümü "Somewhere In Time"dan şarkıların yanı sıra hayranların en sevdiği şarkılardan oluşan " The Future Past Tour" konserleri dünya üzerinde büyük kalabalıklara ulaştı. 

"Senjutsu" albümü, Eylül 2021'de piyasaya çıktı. 92 dakikalık yayın süresiyle  grubun 2015 çalışması " The Book Of Souls"un ardından en uzun süreli Iron Maiden albümü oluyor. 

 

"Senjutsu" Billboard 200 listesinde 3. sıraya yükseldi ve grubun "Powerslave" ve "The Number Of The Beast" gibi ilk klasiklerinden bile daha yüksek bir listeye ulaştı . Eleştirmenlerden tam not alan çift albüm, 2015'teki "The Book Of Souls" ve 2010'daki "The Final Frontier" albümlerinden bir sıra daha yukarıda yer aldı ve her ikisi de 4. sıraya kadar yükseldi. Ayrıca "Senjutsu", Iron Maiden'ın ABD'de Top 40'ta zirveye çıkan 13. albümü olmuş. 


https://www.billboard.com/music/latin/iron-maiden-sells-out-colombia-stadium-21-minutes-1235540431/


https://www.iq-mag.net/2023/12/iron-maiden-smash-colombia-ticket-sales-record/


https://blabbermouth.net/news/iron-maiden-smashes-colombia-ticket-sales-record





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...