3 Aralık 2023 Pazar

Blues'un İsimsiz Kahramanlarının SÜPER GRUP'u





Dinlediğimiz nice albümün geri planında öyle maharetli ve gizli kahramanlar vardır ki onların ismini, cismini bilmeyiz. O isimsiz kahramanlar o müzik denilen mutfağın içinde inanılmaz dokunuşlarla harikalar yaratırlar. İşte Cassius King de bu isimsiz kahramanlardan biri. Biz onun ismini bilmesek de sevdiğimiz nice grup ve müzisyen onun ismini bilmekle kalmayıp, albümlerinde çalışmak için yana yakıla peşinden koşarlar. İşte blues albümlerinin vazgeçilmez ses mühendisi olan Cassius King bugünlerde yeni çıkan albümü "Last Call For The Blues" ile karşımızda. Hoş bu çalışmaya albüm dedik ama 19 dakikalık bir mini albüm bu. Çalışmayı dinleyince ister istemez, "Keşke tekmili birden bir albüm olsaymış." diyoruz. Albümde vokal yapıp, keyboard çalan Cassius King'in bu ilk albümü ama dinledikten sonra, devamı gelsin demeden de edemiyoruz.



 Son 25 yılını blues alanında dünyanın en büyük isimlerinden bazılarının ses mühendisi ve yapım müdürü olarak müzik sektörü içinde geçirmiş olan  Cassius King, “Açık konuşmak gerekirse ailemi geçindirmekle hayalimin peşinden koşmak arasında zor bir seçim yapmak zorunda kaldım. ” diyerek durumunu özetliyor. Buna rağmen sanatçı bir gün kendi albümünü yapma fikrinden de vaz geçmemiş.  "Kalan zamanlarımda bir gün sıranın bana gelebileceğini bilerek ve inanarak yazmaya ve söylemeye devam ettim" diyen King, ilk albümü "Last Call For The Blues" ile bu konuda ilk fişeğini atmış. 

Cassius King bu albüm için kendisi gibi "isimsiz ve gizli" kahramanlardan oluşan  the Downtown Rulers isimli bir grup da kurmayı ihmal etmemiş.  Bu yeni albümde keyboard ve vokali üstlenen Cassius King'e gitarlarda Chalo Ortiz eşlik ediyor. 9 yaşından beri gitarla bütünleşen Ortiz,  Bobby Rush, Dr. John, Los Lobos  gibi harika isimlerle çalışmış başarılı bir stüdyo gitaristi olup, Grammy adayı da olmuştur. The Downtown Rulers grubunda bas gitarı üstlenen  Chris White da Grammy adayı olmuş ve BobbyRush, Johnny Lang, Roy Ganes ve Blind Dog Smoking gibi usta isimlerle çalışmış usta bir müzisyen. Grupta davulu üstlenen  JR Lozano'nun serecesine de şöyle bir bakarsak karşımıza Boz Skaggs, Los Lobos, Kid Ramos, Smokin' Joe Kubek, Rev. Horton Heat gibi isimler çıkıyor. JR ayrıca Grammy ödüllü Los Lobos albümü Beat Americana'da da çalmış.  

Cassius King & The Downtown Rules'un "Last Call For The Blues" harika bir çalışma ama tek kusuru mini albüm olması. Devamının gelmesini dilemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. 

Aptulika


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...