4 Aralık 2023 Pazartesi

April Wine'ın solisti MYLES GOODWYN 75 yaşında öldü


Kanadalı hard rock grubu April Wine'ın şarkıcısı, gitaristi ve baş söz yazarı Myles Goodwyn , 75 yaşında hayatını kaybetti. 




Bugün pek bilinmese de vakti zamanının öneme haiz gruplarından biriydi April Wine (en azından benim dinleme serüvenimde) . 1970'lerde hard rock tarzını blues ile hem hal eden grup, heavy metal'e de öncü fikirleri ( tabi blues etkisinde) de verecekti. Bu sabah bu efsanevi hard rock grubunun vokalisti Myles Goodwyn'ın 75 yaşında hayata veda ettiğini öğrenecektim.

Kanadalı rock grubu April Wine'ın şarkıcısı, gitaristi ve baş söz yazarı Myles Goodwyn , 75 yaşında hayatını kaybetti. Geçen yılın 20 Aralık'ında şeker hastalığı ve buna bağlı sağlık problemleri nedeniyle April Wine ile konserlere çıkamayacağını belirten  Goodwyn, müzik hayatını noktaladığını duyurmuştu.  Buna rağmen usta vokalist en son 2 Mart 2023'te Nova Scotia'da grupla birlikte konsere çıkmıştı.  Dün yani 3 Aralık 2023'ta Myles Goodwyn 75 yaşında öldü.

Goodwyn, 1969'da Ritchie ve David Henman kardeşler ve kuzenleri Jim Henman ile birlikte April Wine'ı kurdu ve neredeyse de grubun bütün zamanlarında yer aldı.  Vokalin yanında gitarı da üstlenen Goodwyn, grubun şarkıı sözlerinin de vazgeçilmeziydi. 

 


 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...