13 Aralık 2023 Çarşamba

Serdar Öztop Anadolu Rock Orkestrası Konseri : “İLHAM VEREN OZANLAR”



Yarın 14 Aralık 203, perşembe gecesi  Cemal Reşit Rey konser salonunda “İLHAM VEREN OZANLAR” adıyla bir konser gerçekleşecek. 

 Bulutsuzluk Özlemi, Kesmeşeker, Acil Servis, Kurtalan Ekspres gruplarında çalışmış olan gitarist Serdar Öztop, oluşturduğu "Anadolu Rock Orkestrası" ile Anadolu aşık geleneği içinden çıkan halk ozanlarımıza vefa sunan bir konsere imza atacak. 1970'lerde rock gruplarımızın yaptığı Anadolu Rock çalışmalarında Aşık Veysel, Aşık Mahzuni Şerif, Neşet Ertaş gibi halk ozanlarımız ilham kaynağı olmuştur. İşte şimdi onları bir orkestra ve özel konuklarla yapılacak konserle büyük bir proje gerçekleşecek. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Orkestraları kadim ozanlık ve âşıklık geleneğini Cumhuriyetin yeni kuşaklarıyla buluşturduğu"Cumhuriyet Âşıkları" serisi sürerken yeni bir projeyle İstanbulluların huzuruna çıkıyor.  "İlham Veren Ozanlar" başlıklı etkinlikte, müzik dünyasının farklı dallarında çok değerli çalışmalara imza atmış sanatçılarımız ilham aldıkları halk ozanlarının eserlerini Cumhuriyetimizin 100. yılı onuruna İstanbullu müzikseverler için seslendirecek. 

14 Aralık Perşembe akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenecek etkinlik kapsamında; Serdar Öztop Anadolu Rock Orkestrası, Cahit Berkay, Nejat Yavaşoğulları, Murat Evgin, Ogün Şanlısoy, Rojin, Burak Gürpınar ozanlık ve âşıklık geleneğinin toplum ve sanat hayatımızda bıraktığı izlerin en değerli örneklerini sunacak.

Konser öncesinde müzik yazarı  Murat Meriç  plak dinletisiyle Anadolu Rock üzerine zihin açıcı bir sunum yapacak. 

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...