4 Aralık 2023 Pazartesi

Kiss elemanları son konseriyle veda etti ama Kiss devam ediyor!



Kiss grubu elemanları, Madison Square Garden'da son konserini vererek müzik hayatlarını noktaladılar... Ama Kiss müziğe tam gaz devam edecek. Bu nasıl olacak sorusuna cevap olarak acaba yepyeni elemanlarla mı gibisinden akla ziyan sorular kafamızı kurcalarken, işin içinden çıkamadık. İsterseniz bu sorunun cevabını grubun son konserine giderek finale bir bakalım ve bulmaya çalışalım.

Veda turnesinin son konseri New York'taki Madison Square Garden'da 2 Aralık 2023'te gerçekleşti. Bu konserle grup elemanları noktayı koyacaklardı. Gene Simmons , Paul Stanley , Eric Singer ve Tommy Thayer'dan oluşan Kiss elemanları muhteşem bir konser vereceklerdi.  İki saati aşan konserin son parçası da "Rock and Roll All Nite" olacaktı. Parçanın bitiminde grubun gitaristi ve vokalisti olan Paul Stanley, "Bu yolun sonu ama başka bir yolun da  başlangıcı." dedikten sonra bütün elemanlar sahneyi terk edecekti.

 Stanley'in dediği " başka bir yolun başlangıcı" lafından kast edilen elemanların emeklilik günleri diye düşünülürken, tam herkes konseri terk edecekken... birdenbire “God Gave Rock n' Roll to You” şarkısı çalmaya başladı. Demon, Starchild, Catman ve Spaceman karakterlerinin avatarları ( yani grubun sanal hali) sahneye çıkacaktı.

Efektlerin "LED ekran projeksiyonu, lazerler,  duman ve pirotekniklerin bir kombinasyonu" kullanılarak yapıldığı söylenen ve görüntülerin "üç boyutlu ve gerçekte olduğundan çok daha büyük" görünmesine yardımcı olan grubun sanal hali sahnedeydi. Bu sırada dev ekranda "Yeni bir dönem başlıyor"yazısı görülecekti. Bunun ardından gelen tanıtım videosunda Paul Stanley görülecek ve şunları söyleyecekti: "İnsanlar müziği bıraktığımızda ne olacağını soruyor. Oysa grup asla durmayacak. Çünkü biz grubun sahibi değiliz. Dinleyicimiz grubun sahibi. Grubun sahibi tüm dünya."

Ve böylece grubun sanal hali konseri tamamlayacaktı.

George Lucas'ın görsel efekt şirketi Industrial Light & Magic, yeni sanal Kiss'i inşa etmekle görevlendirmişti. Popüler ABBA Voyage hologram şovunun arkasında yer alan İsveçli şirket Pophouse Entertainment, Kiss'in avatar versiyonunun nasıl, nerede ve ne zaman yayınlanacağını daha sonra duyuracakmış.

 Konser sonrası yapılan bir röportajda Gene Simmons, "The Blue Man Group ve Phantom of the Opera farklı personellerle dünya turu yapıyor" dedikten sonra sözlerine şöyle devam edecekti:  "Bir Kiss şovu olabilir ve olmalı, sahnede efektler ve diğer her şeyle canlı canlı yayın,  tam bir performans."

Ne diyelim Kiss gene bizi şaşırtmaya devam edeceğe benzer. 



 

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...