12 Aralık 2023 Salı

Kramp yeni oluşumuyla yarın DoRock'ta konser verecek!



Bu yıla acı bir kayıpla başlamıştık... 

Kramp grubunun gitaristi Doğan Sakin'i yitirmiştik. 

6 yıl önce de grubun kurucusu Nezih Onur'u kaybetmiştik. 

Ve grubun sadece davulcusu İdris Tubcil kalmıştı. 

*

Kramp'ın kurulduğu 1984 yılından bu yana tamı tamına 39 yıl geçmiş... Üçlü - trio- olan Kramp, 40 yıl boyunca bu ana kadroyu hep korumuştu. 

Yani trio rock grupları çok özeldir ve Kramp da onlardan biriydi. Zaman içinde grup kadrosu dörtlü de olmuştur ama bu üçlü hep ana ekseni korumuştu. 


İşte bu yüzden ilk önce Nezih'in ölümünden sonra ne olacak grup devam edecek mi diye soruyorduk. Soruyorduk ama Nezihsiz bunun nasıl olabileceğini de düşünemiyorduk. 

Aradan yıllar geçti ve Doğan'ın yeni parçalar yaptığı ve bunları kaydettiği haberlerini duyacaktık. Hatta grubun şirketi Ada Müzik'le de anlaşma sağlandığını duyacaktık ki işte bu sefer de Doğan'ı kaybedecektik.

Doğan'ın ölümünden sonra o son kayıtlar ne zaman yayınlayacak diye düşünürken bu hafta sonu Kramp'ın yeni bir oluşumla konser vereceğini facebook'ta duyacaktık. Açıkcası bunu ilk önce bir şaka sanacaktım. Öyle ya böyle bir haber konsere iki gün kala mı duyurulurdu. Ama doğruymuş. 

Kramp'ın efsanevi üçlüsünden şimdi sadece davulcu İdris Tubcil kaldı. İdris yepyeni bir oluşumla Kramp'ı yeniden canlandırıyor. 

Gitarlarda  Aytek Akçakaya ve Hakan Özboz, bas gitarda  Doğan Buruk, vokalde Anıl Kovastan ve grubun emektarı İdris Tubcil ile Kramp yarın (13 Aralık 2023) Çarşamba saat 21.30' da metal Drock ta  konsere çıkacak. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...