6 Mayıs 2022 Cuma

Tinsley Ellis'tan Karantina Patlaması!




Southern Blues Rock'çı Tinsley Ellis Yeni Albümü 'Devil May Care'  21 Ocak 2022'de Alligator Records etiketiyle çıktı. Bu ünlü gitarist ve vokalistin 20. stüdyo albümü.   

 "Devil May Care" albümü için Tinsley Ellis, "Amacım gitarın şarkı söylemesini sağlamaktı." diyor.



Albümle ilgili yapılan kritikler de olumlu görüşler içeriyor. Relix dergisi, Ellis'in müziğinin "güçlü, tüyleri diken diken eden bir gitar ve cesur, duygulu vokaller… blues ve Southern rock'ın ilham verici ve tutkulu bir birleşimini"diye tanımlarken; gitar aleminin prestijli dergisi Guitar World, “Ellis'in çalış tekniği derinlik ve incelikle parıldıyor. İster duygulu, ister yavaş tempolu blues ister yüksek tempolu rock çalıyor olsun, Ellis tonu her daim dolgun ve saf tınılar içeriyor." sözleriyle tanımlayacaktı, bu albümü.  

Dünya çapında yaşananan koronavirüs salgını ve bunun ardından gelen kapanma her insanı etkilediği gibi, turneden turneye koşan müzisyenleri de fazlasıyla etkiledi. Sadece konsere çıkmak, turne yapmak değil, grupla birlikte müzik yapmaya alışkın olan rock ve blues müzisyenleri birlikte çalışma olanağı da bulamayacaklardı. Ellis bu süreçte 200'ün üzerinde yeni şarkı besteledi. 

Mart 2020'de Ellis, önceki albümü "Ice Cream In Hell"in konser turnesini bitirmeye altı hafta kala iptal etmek zorunda kalmıştı. Gitarist eve kapandığı bu süreçte evinin alt katındaki stüdyoda onlarca yıldır kullanmadığı amfiler ve gitarlar üzerinde hemen beste yapmaya başladı.  Bu kendi içine kapanıp, deli gibi beste yapmadan ibaret bir süreç değildi, yanısıra Allman Brothers, Freddie King, Michael Bloomfield, BB King ve daha nice onu etkileyen müzisyen ve grupların bilinmeyen stüdyo ve canlı kayıtlarını didik araştırdı ve onlardan ilham alarak beslendi.  

Ellis'in bu çalışmaları yavaş yavaş filiz veriyordu. Bir ay sonra oluşan materyalleri internetten yayınlamaya başladı. Hayranlarının yeni şarkılarına verdiği tepkiler sayesinde bir an önce bir kayıt yapıp yollara dönmesi gerektiğini biliyordu. Bu uzun karantina günlerinde besteler birikti ve 200 şarkı ortaya çıktı. Bunları sadece hayranlarıyla ve dostlarıyla değil, plak şirketi olan Alligator Records ile de günü gününe paylaştı. Zaman içinde bunlardan 10 tanesini seçen Ellis, karantina dönemi bitince arkadaşı ve  yapımcısı, klavye ustası Kevin McKendree'yi yanına alarak, Tennessee'nin ünlü Rock House kayıt stüdyosu Franklin'de kayıtlara başladı. Böylece Ellis'in "benim için olduğu kadar hayranlarımında emeği olan"  dediği  "Devil May Care" albümü çıkacaktı. 

Bugün dünyanın en ünlü blues-rock sanatçıları arasında ve türün en özgün ve üretken şarkı yazarlarından biri olan Tinsley Ellis,  35 yıllık müzikal kariyerinde durmadan dünyayı konserleriyle gezdi. Amerika Birleşik Devletleri'nin tamamında ve ayrıca Kanada'da, tüm Avrupa, Avustralya ve Güney Amerika'da verdiği konserlerle hayranlarını büyüledi. Uzun bir ayrılıktan sonra şimdi de  "Devil May Care" albümüyle konserden konsere koşan Ellis, kaybedilen zamanı telafi etmeye çalışıyor. 



 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...