26 Mayıs 2022 Perşembe

YES'in Davulcusu ALAN WHITE Hayatını Kaybetti

 


Progresif Rock'ın efsanevi grubu Yes'in en uzun süreli davulcusu Alan White bugün, 72 yaşında hayata veda etti.

White'ın ölüm haberi ailesi tarafından Facebook'ta duyuruldu ve davulcunun 26 Mayıs'ta Seattle'daki evinde öldüğünü belirttildi.  

 Alan White, son yıllarda sağlık sorunları yaşadı. 2016'da sırt ameliyatı nedeniyle Yes'ten ayrılmak zorunda kaldı ve bakteriyel bir enfeksiyondan kurtulurken 2018'de (Jay Schellen ile birlikte) ikinci davulcu olarak konuk oldu. White daha sonra Yes'in "mevcut sağlık sorunları" olarak tanımladığı şey nedeniyle grubun 50. yıl dönümü İngiltere turundan ayrıldı.

 14 Haziran 1949'da İngiltere, Pelton'da doğan Alan White,  çocukken aldığı piyano dersleri ile müziğe adım attı. Daha sonra bateriye ilgisi artacaktı.  1960'lı yıllarda  Griffin de dahil olmak üzere birkaç küçük grupla çaldı. Lennon ve Yoko Ono, grubun Londra'daki kulüp konserlerinden birine gelmişlerdi. İşte o geceki konserden bir gün sonra gelen bir telefon ile White'ın hayatının olayı gerçekleşecekti. İsterseniz bu olayı da Alan White'ın 2021 yılında Seattle Times'a verdiği röportajdan dinleyelim:, "Telefondaki ses, 'Merhaba, ben John Lennon' dedi. Bunu grup arkadaşlarımın yaptığı bir şaka olduğunu düşündüm ve yemediğimi belirtip suratına kapadım.  Telefon bir kez daha çaldı, Arayan kişi gerçekten John Lennon'muş. "

White'ın davulundan etkilenen Lennon, onu ertesi gece Toronto Rock and Roll Festivali'nde Ono, Eric Clapton ve Klaus Voormann'dan oluşan grubu Plastic Ono Band ile çalmaya davet etti .  Bu birliktelik Lennon'un 1970 single'ı "Instant Karma!" da dahil olmak üzere daha fazla oturum çalışmasına yol açtı. ve 1971 LP, Imagine , Harrison'ın 1970 üçlü albümü All Things Must Pass ile birlikte .  

Alan White 1972'de,  Bill Bruford'un King Crimson'a geçieinden sonra Yes'e katılacaktı.  

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...