4 Mayıs 2022 Çarşamba

Joan Jett ile Ted Nugent kapışması.

 

Bugün Ultimate Classic Rock haber sitesinde çıkan bir haberde Joan Jett ile muhafazakar rockçı Ted Nugent arasındaki çatışma yer alıyordu. (https://ultimateclassicrock.com/joan-jett-ted-nugent/ )

Her şey geçtiğimiz Aralık ayında Rolling Stone dergisinin "Tüm Zamanların En İyi 100 Gitaristi" listesi ile başladı. Bu listede yer almayan Ted Nugent, Rolling Stone'u Joan Jett'i tüm zamanların en iyi 100 gitaristi listesine dahil ettiği için kınadı. Bununla da kalmayan Nugent,   Joan Jett'i  "ruhsuz bir pislik" olarak niteleyecekti.  

Geçen hafta Joan Jett'in yeni albümü ile ilgili NME'nin (https://www.nme.com/features/music-features/joan-jett-blackhearts-new-album-changeup-ted-nugent-miley-cyrus-taylor-hawkins-3215547 ) yaptığı röportajda  Jett'e bu konu sorulacaktı. "Listede benim yerime onun olması gerektiğini mi söylüyor?" dedikten sonra şöyle devam edecekti, " Ben Ted Nugent olsaydım hayatım boyunca silinmek ve unutulmak için uğraşırdım. Ted Nugent olarak yaşamak zorunda olmak zaten en büyük ceza."

Ardından Ted Nugent'in maço kişiliği üzerine konuşan Jett, "O sert bir adam rolü oynuyor ama kelimenin tam anlamıyla pantolonuna sıçan bir adam, bu sayede orduya gitmekten yırttı.   Amerikan milliyetçiliği yapan bu gerici adamın asıl yüzü bu işte. "

Joan Jett'in bahsettiği bu konu 1977 yılında Ted Nugent'in High Times dergisine verdiği röportaja gönderme yapıyordu. Bu röportajda Nugent'ın tüm kişisel hijyeni terk ederek Vietnam Savaşı'na gitmekten kurtulduğunu söylüyordu.  “Vücudumu temizlemeyi bıraktım. Artık dişlerimi fırçalamak yok, saçımı yıkamak yok, banyo yapmak yok, sabun yok, su yok" diyen Nugent, "tuvalete gitmeyi bıraktığını" da sözlerine eklemişti.  


Nugent, High Times röportajından on yıl sonra , bu hikayeyi kendisinin uydurduğunu söylemişti.  

Bu kapışma nereye varır bilinmez ama biz "kıssadan hisse" misali notlar düşelim. Öncelikle, bu dergilerin birbiri ardına yaptığı "Tüm Zamanların En İyi..."türü listelere oldum olası gülerim. Bunlardan öyle çok yapılmıştır ki hangisine baksan ayrı komedidir. 

İkinci dikkatimi çeken de Ted Nugent'in askere gitmemek için yaptığı numaralar. Bu arada savaş karşıtı olarak Vietnam Savaşı'na katılmamasını anlarım ama bu adamlar milliyetçi. Galiba tüm dünyada durum aynı... Gerici, şoven milliyetçiler mangalda kül bırakmaz ama önce onlar kaçar. 

 


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...