20 Aralık 2018 Perşembe

AC/DC parçaları BLUES olur mu?



Blues rock gitaristi Eric Mcfadden, 26 Kasım 2018 tarihinde çıkan altıncı albümünde  ilginç bir projeye imza atarak AC/DC klasiklerini akustik blues olarak yorumlamış. 



AC/DC ve Motorhead grupları heavy metal yapsalar da onların müziklerinin içinde yüzde yüz rock'n roll vardır. Her iki grubun da yaptıklarını1950'lerin bir orkestrası ya da grubuna seslendirtme mucizesi olsa ortaya çıkan sonuç hiç tuhaf durmayacağı gibi eklektik de olmaz. Bu yargımı blues konusunda da aynen söyleyebilirim. Öyle ki Motorhead'in beyni Lemmy Kilmister'in sesinden Howlin Wolf'vari bir blues albümü yapmasını hep arzulamışımdır. Bu emelim grubun son yıllarındaki bir parça ve yanısıra çıkan bir kavır solo albümle az da olsa gerçekleşti. Hem zaten grubun ilk albümü "On Parole"da blues etkisi yatkınlık açısından belirgindi. AC/DC ise hep rock'n roll esaslıdır ama grubun 1976 tarihli üçüncü albümü  "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" bir hayli blues kokuludur. 

Böylesi bir girişi yapmama vesile olan şey yakınlarda çıkan Eric Mcfadden'in " Eric Mcfadden Does AC/DC Acoustic Tribute" albümünden dolayı oldu. Daha önce açıkcası ismini pek bilmediğim bu blues rock gitaristi, 2011 yılından beri varmış ve 5 albüm yapmış. 26 Kasım 2018 tarihinde çıkan altıncı albümünde ise ilginç bir projeye imza atarak AC/DC klasiklerini blues olarak yorumlamış. 

Akustik gitarı ve yabanıl bas sesiyle AC/DC parçalarını yorumlarken Eric McFadden'e gene akustik kurulumlu bir grup eşlik etmiş. Kimi zaman ilginç koro geri vokaller kimi zaman caz'vari bir etki de hatta bir ara keman bile katılıyor. 

Sözün özü zevkli bir çalışma. "İyi fikir, milletin ilgisini çekerim" havasından uzak, müzikal değeri olan bir proje. Benim gibi yılların AC/DC tutkunu bile bazı yorumları yeni bir parça gibi dinledi. Açıkcası AC/DC'nin blues hali de keyifliymiş. 

Aptulika



 Eric Mcfadden - " Eric Mcfadden Does AC/DC Acoustic Tribute" 

Hells bells
Rock n roll damnationAC/D .  
Girls got rhythm
Have a drink on me
Beatin’ around the bush
You Shook Me
Kicked in the teeth
Sin City
Touch Too Much
Whole lotta Rosie
It’s a long way to the top
Ride on









Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...