3 Nisan 2024 Çarşamba

Brian Johnson'ı Müziğe Döndüren Mucit



AC/DC uzun bir aradan sonra mayıs ayında başlayacak turnesine hazırlanıyor. Avrupa'yı kapsayacak turnenin konser biletleri kısa sürede rekor satışa ukaşırken, bazı yerlerde de biletler tükenme durumunda. Konserler merakla beklenirken grubun vokalisti Brian Johnson'un duyma probleminin nasıl aşıldığı da merak konusu, zira 8 yıl önce yaşanan sağlık sorunundan dolayı doktorlar, usta vokalistin şarkı söyleyemeyeceğini belirtmişlerdi. Johnson'un konserlere çıkması durumunda "tam işitme kaybı riskiyle karşı karşıya kalacağı"nı belirtmişlerdi. 

Bu durumdan dolayı da 2016 yılındaki konserlere Brian Johnson çıkamamıştı ve yerine  Guns N' Roses  solisti Axl Rose'un "konuk vokalist" olarak geçmesiyle devam edebilmişlerdi.  

Oysa şimdi AC/DC konserlere Brian Johnson ile çıkacak. 8 yıl önce efsanevi vokalistin müzik hayatına son veren sağluk problemi nasıl aşılabildi? Yoksa sanatçı tümüyle sağır kalma riskine rağmen mi sahneye çıkacak?  

Şu anda 76 yaşında olan Johnson , AC/DC ile tekrar canlı performans sergileyebilmesini sağlamak için , şarkıcının işitme sorunlarını çözmeye yardımcı olabileceğini söyleyen ses uzmanı Stephen Ambrose bu işi başaran isim. 

Ambrose, günümüzde konser veren sanatçılar için  kablosuz kulak içi monitörleri icat eden biri. Bu monitörlerin mucidi  Ambrose , Johnson'ın kulak zarlarına daha fazla zarar vermeden performans göstermesini sağlayacak yeni bir tür kulaklık icat ettiğini iddia ettiğini süyle ve grupla bağlantıya geçer.  Bu kulak içi ekipman için de üç yıl denemeler yapılır ve doktorlardan fikir alınır. En sonunda bu teknolojik buluş sayesinde, doktorların da olur vermesiyle, Brian Johnson konserlere çıkmaya ve şarkı okumaya başlayabilmiş.  

Ne diyelim, Stephen Ambrose'ye bir teşekkür etmeden geçmeyelim, zira bizi AC/DC'nin vazgeçilmez vokalisti Brian Johnson ile tekrar buluşturdu... Bu az şey mi?

Aptulika





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...