13 Nisan 2024 Cumartesi

Slash'ten yeni albüme doğru bir Fleetwood Mac klasiği: Oh Well

 


Şu anda Spotify'da albümün çıkışına doğru bir sayaç koymuşlar ve orada 33 gün, 2 saat, 24 dakika , 42 saniye sonra Slash'in "Orgy of the Damned" isimli albümünün çıkacağını öğreniyorum. Elbet Slash sevdiğim bir gitaristtir ama hiçbir zaman yana yakıla çıkacak albümünü böyle merakla beklediğim vaki değildir. Bu merakımın sebebi ise Slash gibi bir gitaristi böyle yüzde yüz blues rock yorumu içinde dinleme keyfini yaşama isteğimden kaynaklanıyor. 

Albümün çıkacağı haberinin ardından yayınlanan ilk tekli, Howlin' Wolf'un unutulmaz klasiği "Killing Floor"du ki bu parçada konuk olan AC/DC'nin vokali Brian Johnson'du ve ilgimi daha da arttırdı. Öyle ki AC/DC'de dinlemeye doyamadığım bu vokali blues tarzında dinleyebilme olanağını yakalamıştım, bundan büyük bahtiyarlık olabilir miydi. 

Slash ile Johnson'un blues'ta böylesi güzel buluşması harikaydı. Bu hafta da albümün ikinci single'ı (yani teklisi) çıktı. Bu Fleetwood Mac'in Peter Green imzalı blues rock başyapıtı "Oh Well"di. Slash bu parçada da Chris Stapleton'ı vokaliyle konuk ediyordu. Kentuckyli bu vokalisti az da olsa dinlemiştim ama buradaki yorumda blues tadı daha yükselerek harikalaşmış. 

Slash'in blues albümü "Orgy of the Damned" 17 Mayıs 2024 tarihinde yayınlanacak. Ve şimdi tekrar sayaca bakıyorum... 33 gün, 2 saat, 4 dakika, 49 saniye kalmış. Beklemelerdeyim ve o gün geldiğinde de uzun süre kulağım onda olacak.

Aptulika 








Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...