20 Aralık 2018 Perşembe

Brain May 2019'un İlk Günü Nasa Uzay Üssünde



Queen grubunun gitaristi Brain May, yeni solo parçası  “New Horizons”u single olarak çıkartacak. Single'ın ilk kez  (yani dünya promiyeri) 1 Ocak 2019 tarihinde Maryland'da bulunan Nasa Uzay Üssü'nden yapılacak.  




Başlığı neredeyse "Fırlatılıyor" diye bitirecektim. Mizahi bir asparagas bir haber sanılmasın diye de orada bıraktım. Ama bu haberin başlığını yabancı sitelerde görünce bende uyanan  ilk inyiba, Brain May'in bir astronot ya da roket olduğuydu. Hadi bilemedin Brain May'in ismini uzaya gidecek bir araca vermiş olabilirlerdi. Ama bu da olamazdı çünkü May'e gelene kadar Freddie Mercury demeleri daha akla yakındı hani. 

Haberi okudukça gelen acayip hatta mizahi durum ortalara doğru netleşiyordu. Buyrun o halde haberin akışını izleyelim.

Queen grubunun gitaristi Brain May, solo olarak  “New Horizons” isminde yeni bir şarkı hazırlamış ve bunu single olarak çıkartmaya karar vermiş. Buraya kadar herşey normal ama sanatçı bu çalışmasının seslendirilişini ilk kez  (yani dünya promiyerini) 1 Ocak 2019 tarihinde Maryland'da bulunan Nasa Uzay Üssü'nden yapacakmış. Ondan sonra da bu parça single olarak dijital ortamdan indirilebilecekmiş. 



Haberi okurken aklıma şunlar gelecekti 
(ki büyük ihtimalle sizin de) :

"Yahu Brain May, yılların müzisyenisin, Queen gibi bir efsane grubun gitaristisin, eh halin vaktin de fena değil... peki o zaman böyle esnaflıkları neden yaparsın. Yeni yetme gibi neyin reklamıdır bu." 

Fakat olayın aslı hiç de benim düşündüğüm gibi değilmiş. Haberin ilerleyen bölümlerinde işin aslını öğrenecektim. Hatta yukarda yazdığım yargıda bulunduğum için de biraz pişmanlık da duyacaktım hani. 

Brain May bir gitarist ama üniversite'de fizik okumuş ve astrofizik konusunda da doktora yapmış biri. 2019'da da Nasa'nın gerçekleştireceği tarihte ilk defa en uzak mesafeye yapılacak uzay yolculuğu May'in ilgisini bizlerden biraz fazla çekiyormuş. Bu nedenle Nasa'nın "New Horizons" adını taşıyan bu projesine duyduğu hayranlık sebebiyle kişisel hürmetini belirtmek için "New Horizons" adlı bu parçayı hazırlamış. 


Yaptığı bu çalışma için, "İnsanlığın keşif ruhunu kutlayan bir marş" diyen Brian May, " Bu proje beni yeniden canlandırdı. Benim için hayatımın iki önemli şeyi yani müzik ve astronomi bir araya geldi."sözleriyle duygularını açıklıyor. 

Brain May "New Horizons"la ilgili “İnsanın elinin şimdiye kadar ulaştığı en uzak nokta olduğu fikrinden ilham aldım" dedikten sonra sözlerine  şöyle devam ediyor, "Uzay gemisinin Dünya'ya geri ışınlayacağı görüntüler aracılığıyla, yakın bir zamanda gördüğümüz en uzak nesne olacağız. Bana göre insan ruhunun içinde yaşadığımız evreni anlama arzusunu özetliyor bu. Ocak 2006'dan bu yana bu misyona enerji harcayan herkes muhteşem bir şeyi gerçekleştiriyor. Ve uzay aracının  'gözleriyle', ilk defa  güneş sistemimizin nasıl doğduğuna dair değerli ipuçlarını toplayacağız. ”

 Valla ne diyelim, sonuçta Brain May'in yaptığı solo bir parçanın single'ının çıkmasından başladık ve sonunda pek de bilmediğimiz  (ya da göz ardı edip ilgilenmediğimiz) bir bilim ve uzay keşfiyle buluşuverdik. Queen'in bunca yıl efsane ve büyük grup olması demek ki boşuna değilmiş. 

Aptulika


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...