16 Aralık 2018 Pazar

2018'in sonuna doğru Dolu Dolu Dopdolu




2019 yılına girmemize az bir zaman kaldı ama yeni yılın ilk ayında muhteşem bir buluşmayla karşılaşacağız. Bu haberi bu sabah sizlerle paylaşacağım. Bir dönemin efsaneleri yeniden dönüyor.  Bundan 28 yıl ya da hadi yuvarlak hesap 30 yıl öncesi diyelim... İşte o günlerin bir kilometre taşı Türk Rock tarihine altın harflerle yazılacak biçimde geliyor... haberi birazdan.


Geçen hafta 10 bölümlük bir yazı dizisi hazırlayan Cenk Akyol, bu hafta da yaptığı bir röportajla Blues Perişan Blog'da olacak. Cenk Akyol, ülkemizde elektronik müziğin önemli isimlerinden biri olan Erdem Helvacıoğlu ile hazırladığı yeni çalışması ve İlhan Mimaroğlu belgeseli hakkında konuşmuş. Röportajı hafta içi okuyabileceksiniz. 

Blues Perişan'da ilk yazısı ile en çok okunanlar arasına giren Byfuss bu hafta da dere tepe yürüyerek dinlediği bir albümü sizlerle paylaşacak. 

"Gitarist" denildi mi akla hemen güzel bir radyo programı ve tabii onu hazırlayan Okan Meriç gelir. Okan şimdi yazılarıyla da gitarın ve gitaristlerin dünyasını bize açıyor. O ilk yazısıyla "gitar dünyasına küçük bir bakış" yaptı ama bize doğrusu devasa bir kapı açtı. Okan bu hafta da usta bir gitaristle bizi buluşturacak. O yazıda hem eski hatıralarınız canlanacak hem de her şeye rağmen müzik yaparak  yaşama tutunan bir gitaristin öyküsünü okuyacaksınız. 

Geçtiğimiz hafta Objektif'in Ankara konserlerinin fotoğraflarını yayınladık ve bu sayede Serkan Tuna ile tanıştık. Serkan Tuna usta bir fotoğraf sanatçısı onun fotoğraflarına bakarken nerdeyse gitmediğimiz konseri izlemiş gibi oluyoruz. Bundan sonra onun kamerasından başka konserleri de görmek isteriz. 

Yılın sonuna yaklaşırken dolu dolu dopdolu bir hafta daha başlıyor. Ee siz de paylaşımlarımızı paylaşıp etrafınıza yayın ve yorumlarınızla bize güç verin. 

Aptulika
bluesperisan@gmail.com


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...