16 Aralık 2018 Pazar

Dr. Skull ile çeyrek asır sonra buluşma.



24 Ocak 2019'da tekmili birden ... tüm Dr. Skull albümleri plak ve de CD formatlarıyla piyasaya çıkıyor.




Seksenlerin sonu ve doksanlı yılların başı ve Ankara'dan başlayan bir rock fırtınası tüm Türkiye'yi kaplıyordu... bunun adı Dr. Skull'dı. Hacettepe Tıp Fakültesinde okuyan 4 doktor adayı kurdukları rock grubu ve Hacettepe M Salonu'nda verdikleri konserlerle coşku olup dalga dalga yayılıyorlardı. O dalga İstanbul'dan bizleri alıp Mavi Tren'le Ankara'ya taşınmamıza sebep oluyordu. 

O muhteşem konserlerden sonra onları TRT televizyonunda izlemek için ekran başına kilitlenecektik. Ankara Arı stüdyolarında yapılan konserin TV görüntüleriden bir ikisi zaman tünelinden sıyrılıp You Tube'ta bulanık da olsa günümüze taşınıyor. 

Dönemin hard'n heavy rüzgarlarında Dr. Skull hard rock ve heavy metal'i progresif bir çizgiye taşıyordu. Her bir elemanın enstrüman hakimiyetleri üst düzeydeydi. Alper'in bazı parçalarda hem davul çalıp hem de lead vokal yapması o günlerin unutulmazlarındandı.

Sonra bir zaman geldi Türk Rock gruplarına kaset yapılır oldu. 1990'da Dr. Skull'ın ilk albümü "Wory Zower" çıktı. iki yıl sonra bunu “Rools 4 Fools” takip etti. 
Murat Baştepe (Gitar/Vokal), Murat Ersöz (Gitar/Vokal), Mustafa Erman (Bas), Alper Yarangümeli (Davul/Vokal)'den oluşan Dr.Skull, 1994'te aralarına Serdar'ı da katarak "Hershey Yolunda" albümü çıkarttılar. 

Bir döneme damgasını vuran bu üç albüm kaset olarak yayınlanmıştı. Zaman içinde kaset bitti CD dönemi geldi, o da bitti şimdilerde mp3 ve dijital formatlarda müzik dinleniyor. Bu arada dinleyemesem de o kasetler hala bende durur. Aradan 25 yıl geçti ve geçen bu zaman diliminde hep bir CD'si "best of" da olsa diye iç geçirdik. 

2019'a girmemizle birlikte bu hayalimiz gerçekleşiyor ve Dr. Skull'ın bütün albümleri hem CD hem de plak olarak yayınlanıyor. 24 Ocak 2019'da tekmili birden ... tüm Dr. Skull albümleri plak ve de CD formatlarıyla piyasaya çıkıyor.

Aptulika


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...