4 Nisan 2021 Pazar

Yirmi7'den ilk albüm: Ay Düşmüş Elektrik Tellerine



Yirmi7'nin ilk albümü 'Ay Düşmüş Elektrik Tellerine' yayınlandı. 

25 Mart 2021 tarihinde çıkan bu çalışma grubun ilk albümü oluyor.

   


Türkiye'nin başarılı rock grubu Yirmi7, Türkçe şarkılardan oluşan ilk albüm çalışması 'Ay Düşmüş Elektrik Tellerine'yi müzikseverler ile buluşturuyor.

2007 yılında Okan Şarlı tarafından Los Angeles'ta kurulan  Yirmi7, Amerika'da başladığı müzik hayatında Türk müziği etkili bir rock sounduyla dikkatleri çekmiş. 

2012 yılında, "Papaptya" isimli EP'sini yapan grup,  Aralık 2012'de  New York, Boston, Washington DC, Los Angeles, San Francisco ve San Diego'yı da kapsayan turnede Gripin ile birlikte konsere çıktılar.  

 Okan Şarlı (vokal ve bas), Murat Arıkan (gitar) ve Saddler Samayoa (davul)'dan kurulu grup ABD'de Twenty7 ismiyle müzik yapıyordu. 2015 yılında Türkiye'de müzik yapmaya karar veren grup ismini Yirmi7 olarak değiştirecekti. 

Grup, adını Jimi Hendrix , Jim Morrison , Kurt Cobain gibi 27 yaşında ölen efsanevi müzisyenleri anmak için seçmiş.

'Ay Düşmüş Elektrik Tellerine' isimli bu albümlerinde  9 Türkçe ve 1 ingilizce şarkı yer almakta. Albümün kayıt, düzenleme ve söz müziği; yirmi7 grubunun kurucusu ve solisti Okan Şarlı'ya ait. Kayıt aşaması yaklaşık 2 yıl süren albümün mix ve mastering'ini ünlü prodüktör Tarkan Gözübüyük Babajim stüdyolarında tamamladı.








 


 


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...