8 Nisan 2021 Perşembe

Onca Yıllardan sonra, Hakan Özer: "Onca Günler"



Ressam ve akademisyen kimliği ile tanıdığımız Hakan Özer’in müzisyen yanını "Onca Günler" adını taşıyan albümüyle görmekteyiz. Bu sanatçının uzun yıllara yayılan müzikal birikiminin içinden çıkan 15 şarkıdan oluşan ilk albümü.  2 Nisan 2021’de çıkan bu albüm  People Make Music etiketiyle yayında.

Her ne kadar plastik sanatlar camiasında resimleriyle ve yetiştirdiği öğrencilerle tanınan bir isim olsa da, Hakan Özer’i özellikle son 10 yıl içerisindeki müzikal üretimleri ve az sayıdaki konserleriyle de tanıyan önemli bir dinleyici kitlesi var. Onun şarkı yazma biçimiyle tanışmış, hikâyelerini bir kez dinlemiş birinin bu müzikal dışavurumun etkisinde kalmaması pek mümkün değil çünkü. Ancak ‘80’li yılların ikinci yarısından beri sakinlikle sürdürdüğü müzikal macerasının meyvelerini ilk defa bir albüm bütünlüğünde sunuyor Hakan Özer.

Şarkı yazım mantığıyla büyük bir farklılık ortaya koyan Hakan Özer’in müziğini singer-songwriter ve zaman zaman da indie-folk olarak yaftalamak doğru olacaktır. ‘90’larda hayatımıza giren “kent ozanı” tanımının güncel versiyonu belki de. Güncelliği de Hakan Özer’in yıllardır yetiştirdiği gençlerle birlikte genişleyen müzikal yelpazesi ve genç müzisyenlerle işbirliğinin getirdiği ses örgüsünde saklı. Ancak O N C A  G Ü N L E R’in ustalıklı bir gitar albümü olduğunu da belirtmek gerek. Hakan Özer’in şarkı yazarken tekrara düşmemesi, birkaç şarkı haricinde nakarat bile kullanmaması, anlatacaklarını detaylı detaylı, sakin sakin sıralaması ise onun farkını ortaya koyuyor.

Aslında göz önünde ama görülmeyen ayrıntıları, dünya hallerini anlatıyor Hakan Özer. Geçmişten fragmanları gündelik olanla harmanlarken, eski aşkları, yaşamın anlarını biriktirmenin yorgunluğundan ve bu günlerde hepimizin hissettiği huzursuzluklardan dem vuruyor. Ama onun şarkılarının dinlerken gelen sakinlik hissi bütün huzursuzluğu siliyor. Hiç acelesi yok bu albümün. Bu yüzden güncel müzik ortamında dinlediğiniz her şeyden farklı gelecek size.

2019 Kasım’ında People Make Music’in diğer kurucu ortağı Burak Güngörmüş yönetiminde, Büyükada’daki PMM Stüdyosu’nda kaydedilmeye başlayan ve bu yılın başlarına kadar kayıt süreci devam eden albümde tüm söz ve müzikler Hakan Özer’e ait. Düzenlemeler, prodüksiyon ve albümün enstrüman yükünü de bu ikili üstleniyor. Hakan Özer klasik, akustik ve bir şarkıda elektrik gitar, Burak Güngörmüş bas, davul, rhodes ve diğer tuşluları çalmış. Kimi şarkılarda yaylılar, kimi şarkıda klarinet, şaman davulu ve elektronikler ekleniyor düzenlemelere. Hakan Özer’in vokalini bütünleyen, albüme sesiyle çok şey katan bir isim de Nilipek.. 8 şarkıda vokalini duyuyoruz Nilipek’in ve bu vokallerin düzenlemeleri de ona ait. İki şarkıda OmA grubundan tanıdığımız Demet Çizenel’in sesi, bir şarkıda da Tuğhan Garip’in elektrik gitarı var. Albümün miks ve mastering’i ise Emre Malikler’e ait. Kapakta kullanılan fotoğraf Hakan Özer’in kendi selfie’si. Grafik düzenlemeyi ise Özlem Mutaf Büyükarman ve Atılay Aşkaroğlu yapmış.

1997’den 2020’ye tarih sırasında 15 şarkı ile O N C A  G Ü N L E R, 30 yılı aşan müzikal serüvenden ve sanatla, gözlemle geçirilmiş bir yaşamdan damıtılmış anlarla tekrar tekrar dinleme ihtiyacı yaratan bir albüm. Muhtemelen bu aralar tam da buna ihtiyacınız var.

(Haber, Tanıtım bülteninden)


Albümü aşağıdaki link’lerden dinleyebilirsiniz:

https://open.spotify.com/album/5sfRcBlYFmqjdr8OU3X5xO?si=GLKiNlvaQtWy7CDriBxSrw


https://youtube.com/playlist?list=PL8TJmWrx6m4IVhyRgFXZjhx-5MdGHb7lj




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...