16 Nisan 2021 Cuma

Poco grubunun gitaristi Rusty Young öldü.


Amerikan country rock grubu Poco'nun gitaristi Rusty Young, bu çarşamba günü hayata veda etti. 75 yaşında ölen müzisyen Poco grubunun kurulduğu yıl olan 1968'den beri değişmeyen tek elemanıydı.  



 American country rock grubu Poco'nun gitaristi ve vokalisti Rusty Young, bu çarşamba günü (14 Nisan 2021) hayata veda etti. 75 yaşındaki sanatçı, Mo Davisville'deki evinde geçirdiği bir kalp krizi sonucu öldü.

Pedal steel gitarda virtüöz  olan Rusty Young, bir hoparlör kabini aracılığıyla enstrümandan Hammond org ve başka sesleri de çıkarabilmeyi sağlamış bir mucitti de aynı zamanda. 

Poco grubunun 1968'de kuruluşundan bu yana değişmeyen tek elemanı olan Rusty Young, 23 Şubat 1945'da Kaliforniya'da doğdu. Asıl adı Norman Russell Young olan müzisyen 1967 yılında Neil Young'ın da yer aldığı Buffalo Springfield grubunda profesyonel kariyerine adım attı. 




 Young, 1968'de Buffalo Springfield elemanları Richie Fray, Jim Messina ile birlikte Poco'yu kurdu. İlk albümleri Pickin 'Up the Pieces , 1969'da piyasaya sürüldü ve büyüyen country-rock hareketinin ilk kayıtlarından birini oluşturdular. Poco önümüzdeki kırk yılda 20'ye yakın albüm çıkardı.

Aşağıdaki videoda Poco grubunun 1972 yılında Almanların ünlü Beat Club programındaki kayıtlarından "C'mon" yer almakta. Poco elemanı Rusty Young burada oturarak ( bir orgcu gibi) steel gitar çalan kişi. Bu parça 1971 yılında 45'lik plak (single) olarak çıkmıştı.

  

 


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...