8 Nisan 2021 Perşembe

David Gilmour, "Albatross" ile Peter Green'e saygısını sunuyor.



Fleetwood Mac'in ilk döneminde yaptığı enstrümantal parçası "Albatross" unutulmazlar arasındadır. Grubun efsanevi gitaristi Peter Green'in bestesi olan bu parça  bugün yayınlanan bir videoda Pink Floyd'un gitaristi tarafından yorumlanıyor. (1)

 Bu video, geçen yıl pandemi başlamadan önce Peter Green'in de katıldığı saygı konserinden alınmış. Videoyu basına sunan Fleetwood Mac'in kurucusu ve davulcusu Mick Fleetwood, geçen yıl ölen Green'in çalışmalarını ve Fleetwood Mac'in erken dönem müziğini anlamlandıran  uzun metrajlı bir konser filmi müjdesini de verdi.


 
Koronavirüs tedbirleri başlamadan önce Şubat 2020 tarihinde Londra'daki Palladium'da çekilen konserde John Mayall , Noel Gallagher , Billy Gibbons , Kirk Hammett , Christine McVie Jeremy Spencer, Zak Starkey, Pete Townshend , Steven Tyler , Bill Wyman gibi isimler yer almış ve Peter Green'e muhteşem bir saygı duruşu göstermişlerdi. Bu saygı konserinden beş ay sonra İngiliz blues'ının ve rock'ının usta gitaristi Peter Green'i de 25 Temmuz 2020 tarihinde yitirecektik. 


Peter Green konserinde David Gilmour'un yer almasını özellikle istediğini belirten Mick Fleetwood, Rolling Stone (2) dergisine yaptığı açıklamada "Gilmour'u çok iyi tanımıyordum, ama Peter Green'in müziğine bağlı olduğunu biliyordum. Bu proje için onu aradım ve katılmasını istedim. Gilmour'u aradığımda bu öneriyi hemen kabul etti ve Peter Green'e özel bir ilgisinin olduğunu ve çok saygı duyduğunu belirtti." diyerek bu buluşmayı anlattı.  

Bu konserin filmi de 24 Nisan 2021'de dijital olarak, 30 Nisan'da da fiziki olarak çıkacakmış. Bu güzel haberden sonra bir Fleetwood Mac ve Peter Green başyapıtı olan "Albatross"u David Gilmour'un çelik gitar yorumuyla dinleyelim.



(1) https://ultimateclassicrock.com/david-gilmour-fleetwood-mac-albatross/ 

(2) https://www.rollingstone.com/music/music-news/david-gilmour-fleetwood-macs-albatross-peter-green-tribute-show-1152537/

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...