17 Nisan 2021 Cumartesi

Peter Frampton'dan korona günleri için anlamlı bir video


Humble Pie grubu ve sonrasındaki solo kariyeriyle tanıdığımız usta gitarist Peter Frampton , George Harrison’ın klasik şarkısı "Isn't it a Pity" i yorumladığı bir video klibini yayınladı.



Frampton bu video ile ilgili şunları söyledi:  "Hepimiz bir yıldan fazla bir süredir aynı gemideyiz. Bu video, benim kilitli dünyamdan sizin dünyanıza girmemi sağlıyor."  



Humble Pie grubu ve sonrasındaki solo kariyeriyle tanıdığımız usta gitarist Peter Frampton, George Harrison’ın klasik şarkısı "Isn't it a Pity" i yorumladığı bir klibini yayınladı.

Bu kavır parça Frampton'un 23 Nisan'da yayımlanması planlanan enstrümantal cover albümü "Frampton Forgets the Words"den sunulan ilk örnek oluyor. 

"Isn't it a Pity" videosunda Frampton'ın 2019'daki veda turnesi için hazırlanırken evinde çekilen görüntülerle başlıyor. Frampton son turnesi için 2020 yılı konser tarihlerine bakarken, Mart 2020 tarihinde 'Koronavirüs' hayatımızın göbeğine oturacaktır. Bütün konserler bir bir iptal olacaktır. Bu süreci sanatçının yüz ifadeleri o kadar güzel yorumlar ki, adeta hepimizin yaşadığı kahrolmuşluğu özetler gibidir.  Klip sadece son turnesi suya düşen bir büyük müzik adamını değil, 65 yaş üstü eve kapanmak zorunda kalan insanların da hissettiklerine tercüman olmakta.

Ülkemizde de konser veremeyen,  sahneden uzak kalan ve en önemlisi açlığa mahkum edilen müzisyenler de düşünülürse Frampton'un bu klibi onları anlatıyor gibi.

İsterseniz George Harrison'un unutulmaz klasiği "Isn't it a Pity" i Peter Frampton'un yorumuyla aşağıdaki videodan hem izleyelim hem dinleyelim hem de düşünelim. Ama hepsinden öncesi ilerlemiş yaşına ve yaşadığı kas hastalığı yüzünden bundan sonra müzik yapamayacak bir rock devinin veda konserlerinin de suya düşmesine rağmen umudunu yitirmeden bir şekilde müzikten kopmamasına da saygı duyalım. 

Buyrun o klip;

 


Frampton bu video ile ilgili basına yaptığı açıklamada şunları söyledi:  "Hepimiz bir yıldan fazla bir süredir aynı gemideyiz. Bu video, benim kilitli dünyamdan sizin dünyanıza girmemi sağlıyor."     

Frampton'ın "All Blues" albümü 2019'da çıkmıştı. Ancak kısa bir süre sonra rahatsızlanan sanatçıya dejeneratif kas hastalığı dahil vücut miyoziti teşhisi kondu. Usta gitarist yakın arkadaşı aktör Alec Baldwin ile yaptığı bir söyleşide bu rahatsızlık sebebiyle artık müzik yapamayacağından bahsettikten sonra müzik adına olabildiğince çabuk son bir şeyler yapmak istediğini söylemişti. Sanatçı bunun için de her şeyi hazırladı ve tam son noktayı koymak için adım atacaktı ki, koronavirüs geliverdi.  

“Maalesef kaslarım zayıflıyor. Bu ilerleyen bir hastalıktır. Ancak, en kısa zamanda olabildiğince çok müzik yapmak istiyorum. "diye durumu açıklayan Frampton, "Zira bundan sonra daha ne kadar gitar çalabileceğimi  bilemiyorum.  Çünkü bu rahatsızlık ilk önce elleri etkiliyor." diyerek durumu anlatmıştı. Bunun üzerine Frampton, enstrümantal bir cover albümü fikrini oluşturmuştu.   






 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...