22 Nisan 2021 Perşembe

Pandeminin durduramadığı Bonamassa'dan müzik emekçilerine destek


 

Bonamassa "Now Serving: Live From The Ryman" albümünü çıkartıyor.

Aslında bu haberin başlığı bir üstte gördüğünüz alt başlıktaki gibi olacaktı ama ana başlığı "Pandeminin durduramadığı Bonamassa'dan müzik emekçilerine destek" diye atmayı uygun buldum. Böyle davranmamın nedenini, son zamanlarda internet haber sitelerinin alışkanlık haline getirdiği anlatılanla alakası olmayan ama dikkat çeken başlık  atma modasına uymuş değilim. Bir... ben öyle uyanık bir zekaya sahip değilim, iki ise... bizim yapacağımız haberler dikkat çekse ne olacak... reklam yok, okuyan da bir elin parmağı kadar zaten. Söz konusu haberin içinde müzisyenlere destek var ve bende bunun öne çıkarılmasını istedim. Zira bizim diyarlarda bir senedir herkes atıp tutuyor ama ortada bir şey yok. Olmayacağını da adım gibi biliyorum ama gene de birilerine ders olur diye bu kelamları ettim, o kadar, fazla uzatmayın. Ben de fazla uzatmayayım ve habere yer vereyim. 

Aptulika


Pandemide 44 ülkeye ve yüzbin kişiye ulaşan konser

Geçen yıl korona salgını dünyayı kapladığında konserler iptal edildi ve haliyle  turneler durduruldu. Her yıl en azından bir stüdyo bir de konser albümü çıkartmayı istikrarlı olarak sürdüren blues rock gitaristi Joe Bonamassa da konser salonlarından uzak kalacaktı. Ancak o gene de bu durumu lehine çevirerek, konserlerden uzak kalmamayı başaracaktı. Sanatçı Nashville'daki efsanevi Ryman Oditoryum'unda konsere çıkarak, 44 ülkeye canlı yayın yaparak hayranlarına yeni çıkan albümü "Royal Tea"nin promiyerini yapmıştı. Bu konserin kaydı 11 Haziran 2021 tarihinde CD, DVD, Blu - Ray ve ikili LP olarak çıkacak. Konserin DVD kaydında aktör Jeff Daniels tarafından anlatılan bir belgesel de yer alacak. 

Normal şartlarda 2.300 kişilik olan Ryman Oditoryumu'ndaki Bonamassa konserini o gece tüm dünya üzerinde 17.000'den fazla biletli kişi televizyon ve bilgisayarlarından izlemiş. Konseri biletsiz olarak izleyenleri de kattığımızda 100.000 üzerinde dinleyiciye ulaşılmış oldu. Bu arada boş olan koltukların her birinde biletli izleyicilerin kartondan kesilmiş resimleri bulunuyormuş. 

Ryman'daki bu konser için satılan biletlerden kar amacı gütmeyen Keeping the Blues Alive Foundation (KTBA) tarafından sunulan Bonamassa'nın Fueling Müzisyenleri programı için 32 bin dolar toplanmış. Pandemi döneminde bir yıldan fazla müzik yapamayan müzisyenler destekleyen bu program, müzik ortamının durduğu bu dönemde mali zorluk çeken turne müzisyenleri için 450 bin dolarlık fon sağlamış. Program, müzisyenlerin yola çıkana kadar ayakta kalmalarına yardımcı olmak için temel yaşam masrafları için anında 1.500 $ nakit ödeme sağlıyor. Geçtiğimiz hafta sonu Joe, bu amaç için para toplamaya devam etmek için 35'ten fazla çarpıcı performans ve 3 saatten fazla müzik içeren 2. Yıllık Stream-A-Thon etkinliğine ev sahipliği yaptı. Etkinlik, Bonamassa, Toto, Dion, Ana Popovic, Warren Haynes, Bobby Rush, Jared James Nichols, Emily Wolfe ve daha fazlasını içeren yıldızlarla dolu bir kadroyu içeriyordu.


Haber : https://bluesrockreview.com/

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...