9 Ocak 2024 Salı

Yılın İlk Güzel Sesi İle Tanışmak.



Yılın ilk yazısını ve keşfini caz adına kullanıyorum. Bu arada belirtmeliyim, bu 2024'te ilk dinlediğim yeni albüm olma özelliğini de taşıyor. Albümüm adı, "Good Woman" ve gerçekten güzel bu sesin sahibi de Kate Kortum. 

Caz kadın vokallerini dinlemek benim için bir tutku gibidir. Bunu dışa karşı ne kadar gizlemek istersem de ne yapalım ki bu böyle bir gerçektir. Hele ki klasik caz formundaysa vazgeçemediğim bir tutkudur. Yeni tanıştığım Kate Kortum da tam bu beğenime uygun bir vokal. Böyle dedim diye bu caz vokalinin 50'sini aşmış biri olduğunu sanmayın, Kortum daha 20'li yaşlarına yeni adım atmış  bir sanatçı ama sesi 1960'lardan kalma bir caz vokali tadında. Onu dinlerken zaman donuyor ve bir yağmur damlası tadında viskinizi yudumlayarak o sese kapılıyorsunuz. 

 Amerikalı Kate Kortum, caz tutkusunu  sanat okulunda flüt üzerine eğitim alarak yoğunlaştırmış.  2021 yılında prestijli caz dergisi  Downbeat onu Öğrenci Müzik Ödülü ile onurlandırmış.  Newport Caz Festivali ve New York City'deki dünyaca ünlü Birdland Caz Kulübü gibi çeşitli mekanlarda konser veren sanatçı,  şu anda Miami Üniversitesi Frost Müzik Okulu'nda eğitimine devam ediyor ve burada Kate Reid'in yönetimi altında caz sesi üzerine çalışıyor.  

Kate Kortum'un "Good Woman" albümünde 

David Mesquitic - Piyano

James Suter - Kontrbas

Daniel Dufour - Davul

gibi isimlerden oluşan muhteşem bir kadro da eşlik ediyor ki, iyi bir sesin hissedilebilmesi için iyi bir kadronun da olması gerektiği kanıtlanıyor gibi. 

 Aptulika




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...