24 Ocak 2024 Çarşamba

Solo Albümünde Bruce Dickinson'dan ilk ve son Gitar Solosu

 


Iron Maiden'ın efsanevi solisti Bruce Dickinson, şu sıralar yeni solo albümü "The Mandrake Project"i piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Usta vokalist geçen hafta verdiği bir röportajda albümde ilk defa gitar solosunun da bulunduğunu duyurdu. 

Dickinson her ne kadar vokalistliği ile tanınsa da konu beste yapmaya gelince bunları gitar ve piyano başında gerçekleştiyormuş. Bu yeni solo albümde yapımcılığı üstlenen Roy Z , Dickinson'u oyuna getirerek gitar çaldırmış. İsterseniz bu olayı Bruce Dickinson'un anlatımıyla verelim:

"Roy'a kayıt esnasında riffleri, akorları gösteriyorum ve o sırada Roy bana, "Harika ama bunu sn çalsana" dedi. Bende ona , "Ama ben bu konuda pek iyi değilim." dedim. O da bunun sadece demoda olacağını söyledi. Yani kayıtta gene o çalacaktı."

Demo kayıtlarında, solonun nasıl olacağını göstermek için Dickinson kaydı yapmış. "Böylece demolarda çaldım. Asıl kayda girildiğinde benim çaldıklarım çıkartıldı, ancak bazı parçaları Ron gizlice, ben farkına varmadan saklamış." diye durumu anlatan Dickinson, "Oyuna getirilerek albüme bir gitar solom girmiş oldu. Bu tarihteki ilk gitar solom oldu ve aynı zamanda da muhtemelen sonuncu solom olacak."

Bruce Dickinson'ın solo albümü  "The Mandrake Project", 1 Mart 2024'te çıkacak. 




 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...