28 Ocak 2024 Pazar

İstanbul Caz Festivali'nde Gregory Porter ve Chris Isaak



Bundan 35- 40 yıl öncesi hepimiz merakla İstanbul Festivali'ne gelen isimleri beklerdik. O zamanlar bu festival caz ve klasik müzik diye iki kategoriye ayrılmamıştı ve klasik müzik haricinde aradaki caz müzisyenlerini bekler olurduk. İsimler açıklanır açıklanmaz hemen TRT 3 radyo programlarına , tabii en çok da Yavuz Aydar'ın "Stüdyo FM programına kulak kabartırdık. Sadece kulak değil kaset teyplerimizi de kayıta hazır hale tutardık. O programlarda İstanbul Festivali'ne gelen isimler tanıtılır ve parçalarına yer verilirdi. Yani konsere önceden hazırlanmak gibisinden bir serüvendi o yıllar. Daha sonraları caz müzisyenlerini caz rock fusion yapanlar takip edecekti. Bir kaç yıl sonra da BB King gibi blues sanatçıları ve Santana, Jethro Tull gibi rock devleri gelecekti. 

 Şimdilerde ara sıra bu festivale gelenleri takip etmeye çalışsam da eskisi gibi olmuyor. Ancak bu sene yapılacak İstanbul Caz Festivali'ne gelmesi kesinleşen iki ismin haberini görünce eski heyecanlarım aklıma geldi ve paylaşayım dedim. 

31. İstanbul Caz Festivali'ne gelecek iki isim belirlendi ve 15 Ocak tarihinde açıklandı.  Gregory Porter ve Chris Isaak, festival kapsamında İstanbul'a geliyor. Festival bu yıl 3-18 Temmuz’da düzenlenecek.

 

Müzik aleminde erkek caz vokalleri arasında en önemlilerinden biri olarak gösterilen ve Grammy dahil olmak üzere bir çok ödüle de sahip olan Gregory Porter, 8 Temmuz Pazartesi akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verecek.  

"Wicked Game", "Blue Hotel" gibi popüler şarkıları ile tanınan müzisyen Chris Isaak ise  12 Temmuz 2024 tarihinde , Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda konsere çıkacak. 

Aptulika




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...